Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban sparge gheața. Care este poziția PNL față de voucher-ele de vacanță?
Ludovic Orban sparge gheața. Care este poziția PNL față de voucher-ele de vacanță?

Ludovic Orban sparge gheața. Care este poziția PNL față de voucher-ele de vacanță?

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că PNL nu este împotriva voucherelor de vacanță. Reacția vine în urma declarației senatorului PNL Florin Cîțu privind tăierea banilor de la bugetari.

Orban a declarat că deja există un proiect legislativ care prevede ca și sectorul privat să beneficieze de vouchere.

„Noi avem un proiect de lege prin care să stabilim un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanță de care beneficiază cei din sectorul public.

Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanță, dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util, care ajută la dezvoltarea turismului și care permite multor angajați care nu și-ar fi permis să facă un sejur, să își plătească acest sejur, sigur, într-o destinație turistică din România.

În ceea ce privește atitudinea față de sectorul public vreau să fac o diferență foarte clară. Partidul Național Liberal respectă activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui polițist, oricărui judecător, oricărui funcționar public care își face meseria, care e competent, care servește interesul public și care acționează în conformitate cu misiunea și cu prevederile legale ale instituției în care își desfășoară activitatea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.