Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, atacat din toate părțile de liderii PNL. Fostul președinte al liberalilor are zilele numărate
Ludovic Orban, atacat din toate părțile de liderii PNL. Fostul președinte al liberalilor are zilele numărate

Ludovic Orban, atacat din toate părțile de liderii PNL. Fostul președinte al liberalilor are zilele numărate

Pare doar o chestiune de zile legătura dintre Ludovic Orban și PNL. Fostul lider al liberalilor a fost amenințat, de Florin Cîțu, cu excluderea din partid.

Continuă războiul dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, fostul și actualul președinte al Partidului Național Liberal (PNL). Orban a participat și el la ședința Biroului Permanent Național, care s-a ținut la Vila Lac, luni seară. Și s-a opus din răsputeri unei alianțe între liberali și PSD. La un moment dat s-a ajuns la amenințări, iar Cîțu i-a strigat lui Orban că-l va da afară din partid cât mai curând cu putință.

Ludovic Orban a fost amenințat cu excluderea din PNL

Liderul PNL Olt, Gigel Știrbu, i-a adresat ub mesaj tăios lui Ludovic Orban: „Atunci când te afișai cu Mihai Chirica pe la Iași nu ai avut grețuri sau când ai acceptat venirea altor primari PSD în partid. Nici când ai fost învestit premier cu voturile celor din PSD nu aveai grețuri”, a afirmat Știrbu, care și-a continuat tirada.

„Inițial, cei de la USR spuneau că nu ești bun, acum vin să ne spună cât de bun ești tu, iar tu ne spui cât de buni sunt USR-iștii. Vă imaginați că ar fi natural să facem guvern cu USR, dar vă dați seama că prin asta am legitima un al doilea partid făcut chiar în interiorul PNL, asta pentru că Orban vrea doi miniștri în viitorul guvern. Prin votul de astăzi am legitima crearea unui nou partid în interiorul PNL”.

Ce spunea fostul președinte al liberalilor înaintea ședinței

„Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară și am venit să susțin punctul meu de vedere categoric, că sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD. De 31 de ani, în viața mea politică, am luptat împotriva stângii post-comuniste, care a împiedicat dezvoltarea României și sunt categoric împotriva oricărei guvernări cu PSD.

De altfel, e o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuții cu PSD în loc să facă ce așteptau românii de la noi, adică să refacă coaliția de centru-dreapta și să asigurăm o guvernare consolidată cu angajamentele pe care ni le-am luat față de cetățenii români în campania electorală din decembrie”, spunea Orban înaintea ședinței.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: