Lucrurile care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru tabără. Lista cu articolele obligatorii pentru siguranța copilului

Lucrurile care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru tabără. Lista cu articolele obligatorii pentru siguranța copilului Sursa foto: Dreamstime

Pregătirea pentru tabără a copiilor nu este un lucru atât de simplu pentru părinți. În funcție de specificul taberei bagajul trebuie să fie complet, pentru ca acesta să nu întâmpine nicio problemă.

Taberele sunt pentru orice copil un prilej de libertate, de distracție, de socializare cu colegii, prietenii şi chiar de a învăța lucruri noi. Pentru ca plecarea în tabără să fie una sigură pentru copii, una dintre condițiile esențiale este să puneți tot ceea ce îi trebuie în bagaj, indiferent dacă pleacă la mare sau la munte.

Echipamentul necesar pentru tabăra de vară la munte

Având în vedere că taberele de vară la munte sunt în general pentru drumeții, lucrurile care trebuie puse în bagaj țin cont de acest aspect. Foarte importantă este încălţămintea, care trebuie să fie cât mai comodă.

Rucsac: Rucsacul este ușor de transportat fiind dus în spate si greutatea se distribuie uniform.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tricoruri și bluze de bumbac pentru activități ușoare. Sunt perfecte la joacă sau în drumeție. Este un material ușor, iar copilul se va simți foarte bine într-un tricou sau într-o bluză din bumbac.

Pantaloni scurți și lungi pentru drumeție. Este indicat să puneţi o pereche de pantaloni speciali din materiale ușoare care au avantajul că permit să respire pielea și se usucă rapid dacă îl prinde o ploaie.

Șosetele sunt foarte importante în bagajul pentru taberele de drumeție la munte. Este de preferat să puneţi în bagaj câteva perechi de șosete din care cel puțin o pereche specială de trekking. Sunt din lână sau din alte materiale tehnice și ajută la menținerea confortului piciorului în bocanc pentru multe ore.

Șapcă și căciulă: Pentru taberele la munte, șapca protejează de soare, iar căciula acoperă urechile și protejează de vânt atunci când vremea nu este favorabilă.

Lenjerie de corp și o pijama lejeră. În perioadele mai răcoroase pijamalele pot fi puțin mai groase, dar e important ca acestea să fie lejere. Odihna este extrem de importantă, iar organismul se odihnește cel mai bine la temperaturi între 16-21 de grade Celsius.

Încălțămintea pentru drumeții. Fără încălțăminte potrivită, drumețiile pot deveni frustrante. Recomandăm bocancii 3 sezoane (3 season): primăvară, vara, toamna, care asigură impermeabilitate și respirabilitate. Bocancii înalți sunt de preferat în locul încălțămintei scurte (până la gleznă) pentru că are avantajul ca susține glezna, îți ajută talpa piciorului să aibă o poziție corectă permițând stabilitatea pe stânci și pe teren accidentat. Un alt aspect important este că îți protejează glezna de lovituri.

Pantof sport: Ai nevoie în bagajul de tabără de o încălțăminte mai lejeră în care să te simți confortabil după o zi de mers pe munte. Pantofii tip adidas sunt excelenți.

Șlapi: Aceștia sunt utili în interior pentru a nu sta încălțat în camera cu bocanci sau în șosete, plus că sunt indicați și la baie. Le veți simți lipsa mai ales dacă aveți bătături la călcâie ☺

Obiectele de uz personal: pastă și periuță de dinți, săpun, șampon, antiperspirant, șervetele umede etc. Toate pot fi mici. Periuță mică, tub pentru pastă de dinți mic, chiar și antiperspirante găsim mici. E bine ca acestea să fie puse într-o trusă mică, pentru a rămâne grupate.

Echipamentul necesar pentru tabăra la mare

Taberele la mare au ca particularitate bălăceala, iar pentru asta copiii au avea nevoie de slip. De asemenea, un alt lucru extrem de important este protecția solară: cremă, pălărie sau ochelari de soare, toate trebuie să fie în bagajul copilului.

Troller sau rucsac: Când este vorba de copii, cel mai bine este să aibă un singur bagaj. Deci nu puneți bagaje mai multe și mai mici pentru că vor fi greu de gestionat și cu siguranță vor pierde ceva.

Trollerul are avantajul că se poate căra e cu ușurință, se poate depozita mai bine pe drum (tren, microbuz), lucrurile se pot organiza mai ușor și ai acces mai facil la bagaj, ba chiar poate servi drept scaun când ai de așteptat mai mult timp.

Rucsac mai mic: Oricare ar fi alegerea ta referitor la troller sau rucsac, nu uitaţi să puneți printre lucrurile de luat în tabără și un rucsac mai mic pentru lucrurile de plajă, o sticlă cu apă, telefon, portofel etc.

Slip sau costum de baie: De departe este cel mai important articol din bagaj.

Pantaloni scurți/fuste/rochii și pantaloni lungi: E ideal ca acestea sa fie din materiale ușoare (bumbac sau in), fibrele naturale lasă pielea să respire mai uşor. Pantalonii lungi sunt utili pentru serile răcoroase cu puțin vânt.

Papuci de plajă purtați înainte pentru a nu-i face bătături.

Teniși, espadrile sau orice alt pantof închis dar din material subțire. Sunt utili în bagajul de tabără pentru plimbările sau jocurile în aer liber mai ales în nisip sau pe pământ. Protejează piciorul și nu deranjează atunci când copiii joacă fotbal sau alergi pe terenul de baschet. În taberele de vară la mare sunt multe activități care se desfășoară afară.

Obiectele de uz personal: Pastă de dinți, periuță, săpun, șampon, pieptane, elastice de păr.

Cremă cu protecție solară: Achiziționați pentru copii o cremă cu factor de protecție UV 50 sau 100.

Spray împotriva insectelor: La mare pot fi țânțari și alte insecte așa că mai bine să fiţi precauți. Printre articolele care nu trebuie să lipsească din bagajul copiilor mai sunt: prosopul pentru plajă, ochelari de soare, casca de baie şi ochelari de înot.

Ce medicamente trebuie puse în bagajul copiilor

Acest capitol este foarte important având în vedere că trimitem în tabăra copii. În afară de plasturi și creme de protecție sau dezinfectante, alte medicamente trebuie anunțate obligatoriu coordonatorilor taberei.

Organizatorii taberelor trebuie informați asupra unor prescripții medicale pentru diverse afecțiuni și instruiți cum să administreze medicația. Puteți pune câteva pastile pentru rău de mașină și câteva pentru dureri de cap, dar nu uitați să le anunțați si pe acestea coordonatorilor, potrivit winddiscovery.ro.