Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ pentru turiștii care IUBESC destinațiile EXOTICE. O insulă SUPERBĂ va fi ÎNCHISĂ – Galerie Foto
LOVITURĂ pentru turiștii care IUBESC destinațiile EXOTICE. O insulă SUPERBĂ va fi ÎNCHISĂ – Galerie Foto

LOVITURĂ pentru turiștii care IUBESC destinațiile EXOTICE. O insulă SUPERBĂ va fi ÎNCHISĂ – Galerie Foto

Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, a decis închiderea temporară a Insulei Boracay, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din ţara sa, pentru a pregăti lucrările de reabilitare a insulei.

 

Insula Boracay, situată la 310 kilometri sud de Manila, va fi închisă pentru turişti timp de şase luni începând cu data de 26 aprilie, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, anunță Agepres. 

În această perioadă, vor fi puse la dispoziţie fonduri de urgenţă pentru a veni în sprijinul companiilor şi angajaţilor car vor fi afectaţi de închiderea temporară, potrivit secretarului executiv adjunct Menardo Guevarra. 

Boracay este apreciată atât de turiştii străini cât şi de cei locali pentru plajele sale cu nisip alb. Insula a fost votată cea mai frumoasă din lume anul trecut într-un sondaj publicat de revista Conde Nast Traveller şi s-a dezvoltat rapid în ultimul deceniu. 

În luna februarie, Duterte a spus că plaja din insulă s-a transformat într-o „fosă septică”, avertizând că va închide permanent Boracay dacă nu va fi curăţată.  Duterte a spus că Boracay s-ar putea transforma într-o catastrofă de mediu, fapt ce ar îndepărta milioanele de turişti străini şi locali care vizitează insula în fiecare an.