Evenimentul Zilei > International > Lovitură colosală în LUMEA SERVICIILOR SECRETE! Scurgere intenţionată de INFORMAŢII DE NIVEL ÎNALT. Alertă la Casa Albă!
Lovitură colosală în LUMEA SERVICIILOR SECRETE! Scurgere intenţionată de INFORMAŢII DE NIVEL ÎNALT. Alertă la Casa Albă!

Lovitură colosală în LUMEA SERVICIILOR SECRETE! Scurgere intenţionată de INFORMAŢII DE NIVEL ÎNALT. Alertă la Casa Albă!

Guvernul american a desecretizat 2.800 de dosare clasificate anterior privind asasinarea președintelui John F Kennedy în 1963.

Președintele Donald Trump a declarat că publicul merită să fie „pe deplin informat” despre evenimentul care a făcut obiectul a numeroase teorii ale conspirației.

Cele mai importante informații pe care le-am aflat după desecretizarea dosarelor asasinatului lui Kennedy:

FBI-ul a avertizat poliția despre o amenințare cu moartea împotriva asasinului Lee Harvey Oswald. „Am anunțat imediat șeful poliției și ne-a asigurat că Oswald va fi protejat „, scrie directorul FBI J Edgar Hoover.

O notă a CIA sugerează că Oswald a vorbit cu consulul Valeriy Vladimirovich Kostikov, un ofițer KGB, la ambasada rusă din Ciudad de Mexico. În acest document se arată că ofițerul KGB era responsabil de departamentul de „sabotaj și asasinate”.

Oficialii sovietici se temeau că un „general iresponsabil” ar putea lansa o rachetă în URSS ca urmare a morții președintelui Kennedy.

Un ziar britanic regional, Cambridge News, a primit un apel anonim despre „unele știri mari” în SUA, cu câteva ore înainte de asasinat.

Ambasadorul cubanez în SUA a primit „cu încântare” vestea morții lui John F. Kennedy. Însă liderul cubanez Fidel Castro le-a spus americanilor în 1978 că țara sa nu a fost implicată în planul de asasinare.

Jack Ruby, cel care l-a ucis pe Oswald în arestul poliției la două zile după moartea lui JFK, „se avea bine” cu poliția din Dallas, potrivit unei informări a FBI datată la scurt timp după decesul președintelui american.

John F Kennedy, cel de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, a fost împușcat pe 22 noiembrie 1963 în timp ce participa alături de soția sa Jackie Kennedy, la o paradă organizată în Dallas, Texas, scrie Libertatea.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: