Oficialii au declarat că nu au putut ajunge la un acord cu CET Govora privind preţul de achiziţie a aburului industrial, se arată într-un comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES.

„Propunerile primite nu sunt unele sustenabile şi nu au răspuns îngrijorărilor CIECH, motiv pentru care, din nefericire, compania este forţată să continue pregătirile pentru oprirea producţiei la singura fabrică de sodă din România”, spun reprezentanţii societăţii.

Potrivit acestora, ultimele runde de discuţii, desfăşurate săptămâna trecută, nu au avut ca rezultat vreo opţiune viabilă de ieşire din impas.

Implicaţiile economice ale propunerilor venite de la CET continuă să expună CIECH Soda România unor costuri insuportabile şi unui volum de livrare a aburului mai mic decât cel necesar.

Compania susţine că plăteşte deja, în România, unul dintre cele mai ridicate preţuri pentru abur la nivelul grupului, cu aproape o treime mai mult decât în Polonia. De asemenea, toate profiturile companiei din 2018 au fost deja înghiţite, în primul trimestru din 2019, de alte majorări de preţuri, anterioare, operate de CET.

Te-ar putea interesa și: