Lovitură pentru românii cu centrale de apartament! Strategia care îi va lovi crunt. Schimbare totală în plin război

Lovitură pentru românii cu centrale de apartament! Strategia care îi va lovi crunt. Schimbare totală în plin războiSursa foto: Arhiva EVZ

Țările din Europa trebuie să își schimbe cât mai curând strategia energetică, asta pentru a nu mai depinde de gazul rusesc. Gazprom a anunțat deja sistarea exporturilor către Polonia și Bulgaria, ceea ce pune presiune pe mai multe state care refuză plata în ruble, solicitată de Vladimir Putin.

Europa nu are nevoie doar de un alt producător de combustibili fosili, ci trebuie să transforme urgent strategia energetică, oferind astfel un viitor mai curat și mai verde, susțin specialiștii. Aceștia susțin că ne putem lua adio de la centralele de apartament, un randament extrem de bun fiind oferit de pompele de căldură. Acestea pot reduce substanțial dependența de gazul rusesc, fiind adoptate împreună cu alte măsuri pentru o tranziție energetică generală.

Pompele de căldură nu au capacitatea doar de a reduce dependența unor țări europene de Rusia, ci ele pot contribui la salvarea planetei. Sunt sisteme menite să reducă emisiilor de dioxid de carbon.

Peste 40% din necesarul de gaze naturale din Europa provine din Rusia, fiind furnizat în principal în centralele pe gaze pentru a încălzi clădirile europene în iernile tot mai geroase.

Germania este cel mai mare consumator de gaze rusesc, importând peste jumătate din necesitățile sale. Cel mai mare consumator este încălzirea individuală a apartamentelor. Totodată, centralele de apartament emite un sfert din totalul gazelor cu efect de seră din Germania.

Pompele de căldură, tehnologie inovatoare care ar putea reduce dependența de gazul rusesc

Ecologiștii au început să laude din ce în ce mai mult pompele de căldură, a căror beneficii sunt multiple. Ele sunt considerate o tehnologie inovatoare și oferă o modalitate mai rentabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic. Pot genera căldură atât în case cât și în clădiri la costuri mult mai mici.

Un alt plus al lor este prietenia față de mediu, reducând emisiile de dioxid de carbon. Pompele de căldură sunt o soluție perfectă și în ceea ce privește încetinirea schimbărilor climatice.

Popularitatea pompelor de căldură devine din ce în ce mai mare, însă ritmul adoptării lor și modul în care acesta se raportează la politicile zero net vor depinde în mare măsură de politicile guvernamentale și de tendințele prețurilor la energie.

Majorarea prețului la energie din ultima perioadă din Europa și Asia fac pompele de căldură o variantă din ce în ce mai atractivă. Pentru a venit în sprijinul cetățenilor, o serie de inițiative sunt analizate pentru a oferi sprijin în instalarea acestor sisteme inovatoare.

Ne puteți urmări și pe Google News