Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură în Parlament. Obligativitatea certificatul verde pentru angajații din sănătate a primit aviz negativ
Lovitură în Parlament. Obligativitatea certificatul verde pentru angajații din sănătate a primit aviz negativ

Lovitură în Parlament. Obligativitatea certificatul verde pentru angajații din sănătate a primit aviz negativ

Lovitură dură în Parlament. Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități a Senatului a dat, marți, aviz negativ propunerii legislative prin care angajații din sănătate urmau să fie obligați la vaccinarea anti COVID-19.

Numeroase nemulțumiri a stârnit prevederea potrivit căreia, pentru a-și desfășura activitatea, personalul medical trebuie să facă dovada certificatului verde, în caz contrar, angajatorul putând suspenda pentru 30 de zile activitatea celor care nu prezintă certificatul sau, dacă nici după cele 30 de zile acesta nu este prezentat, angajatorul poate înceta de drept contractul de munca.

Decisive pentru respingerea propunerii au fost și punctele de vedere din partea Avocatului Poporului, Consiliului Național de Combatere a Discriminării și Institutului pentru Drepturile Omului.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, unul dintre reprezentanții PSD, în respectiva comisie, a plecat de la discuții.

Reprezentanții AUR au protestat vehement împotriva acestei demers considerat a fi unul „totalitar”. Mai mult, liderul partidului, George Simion, l-a acuzat, în sala comisiei, pe Streinu Cercel că participă la lucrări deși PSD a declarat că se va opune acestei măsuri.

„Decizia de a te vaccina este o decizie personală”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se opune demersului legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării, afirmând că această măsură este una „totalitară” și care „atentează la siguranța națională”. „Mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, transmit membrii AUR.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: