Lovitură grea pentru INTERPOL! ALERTĂ INTERNAȚIONALĂ! Interlopii desfac sticlele de șampanie!

Ucraina s-ar putea retrage din Interpol dacă organizația internațională va fi condusă de Rusia. Avertismentul a fost lansat de Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că Ucraina va avea în vedere posibilitatea suspendării statutului de membru al Interpol, dacă la șefia organizatiei internaționale va fi ales un reprezentant al Rusiei, potrivit UNIAN și Ukriform.

 

Potrivit lui Avakov, dacă argumentele Ucrainei, ale apărătorii drepturilor omului și liderilor altor țări cu privire la imposibilitatea alegerii unui reprezentant al Federației Ruse în această poziție nu sunt auzite, Ucraina va lua în considerare posibilitatea suspendării participarii la Interpol.

 

„Posibila presedintie rusa a Interpol este absurdă și contrară spiritului și scopurilor organizației. Ucraina va lua în considerare suspendarea statutului de membru al Interpol, în cazul alegerii reprezentantului Rusiei la conducerea organizatiei”, a subliniat Arsen Avakov.

Amenințarea Hibridă

Anterior, ministrul afacerilor interne al Ucrainei a declarat că perspectiva ca agresorul să conducă Interpolul este o ”amenințare hibridă pentru întreaga lume”.

Știm cu toții cum Federația Rusă abuzează de Interpol în lupta cu opozantii și hărțuirea adversarilor sai politici. Nu pot să admit că putem reveni la istoria tragică din anii 1938-1945, când Heindrich și Kaltenbrunner au condus organizația polițienească internațională, iar sediul central după anschluss-ul Austriei a fost mutat de la Viena la Berlin. Perspectiva ca agresorul rus sa preia conducerea Interpolului este o amenințare hibridă pentru întreaga lume”, a spus Avakov.

 

Viitorul preşedinte al Interpol ar putea deveni un general rus. Alexander Prokopciuk, care conduce biroul din Rusia, este şi vicepreşedintele agenţiei internaţionale de poliţie.

 

Kremlinul a fost acuzat că încearcă să utilizeze sistemul de mandate internaționale ale Interpolului, așa numitele „notificări roșii”, pentru a-și împiedica adversarii politici să călătorească și pentru a le îngheța conturile bancare, astfel încât aceștia să poată fi extrădați înapoi în Rusia.

Potențiala sa numire stârneşte controverse din cauza practicilor Moscovei de a folosi Interpol pentru a-i hărţui pe adversarii politici.

Kremlinul a fost acuzat în repetate rânduri că a emis mandate internaţionale de arestare pe numele celor care îi critică politica.

Vezi și

https://evz.ro/ce-cauta-sefii-de-politie-din-intreaga-in-dubai-dezvaluiri-explo.html