Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ de STAT. Trump a INTERVENIT de URGENȚĂ cu armata SUA
LOVITURĂ de STAT. Trump a INTERVENIT de URGENȚĂ cu armata SUA

LOVITURĂ de STAT. Trump a INTERVENIT de URGENȚĂ cu armata SUA

Armata din Gabon ar fi dat o lovitură de stat și ar încerca să îl dea jos pe președintele Ali Bongo. Președintele SUA, Donald Trump, a trimis imediat soldații.

Mai mulți soldați au apărut la televiziunea de stat din Gabon și au afirmat că au dat o lovitură de stat împotriva guvernului, conform digi24.ro.

Trei soldați înarmați au citit, în direct, o declarație în care afirmă că armata a preluat controlul guvernului, pentru a „restaura democrația în Gabon”.

Mesajul a fost transmis și la postul de radio național. Militarii se declară nemulțumiți de modul în care președintele Ali Bongo a condus țara. Președintele se află în Maroc, unde se recuperează după un atac cerebral suferit în luna octombrie.

Armata a profitat de absența lui Bongo pentru a prelua puterea, susținând că starea de sănătate a acestuia nu îi mai permite să conducă țara. Într-un mesaj transmis de Anul Nou, Bongo a apărut pe patul de spital și a recunoscut că a avut probleme de sănătate în ultimul timp. Președintele părea să nu își poată mișca mâna dreaptă și nu a vorbit foarte fluent, însă în rest starea sa de sănătate părea bună.