Evenimentul Zilei > Economie > Loteria bonurilor fiscale: O nouă extragere va avea loc duminică
Loteria bonurilor fiscale: O nouă extragere va avea loc duminică

Loteria bonurilor fiscale: O nouă extragere va avea loc duminică

Duminică, la ora 20,10, va avea loc o nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscal. Cu acest prilej vor fi acordate maximum 100 de premii, dintr-un fond de premiere de un milion de lei, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

La extragere vor participa bonurile fiscale emise în perioada 1 — 30 iunie 2015.

Selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. 

Astfel, pe 19 iulie, Loteria Română va organiza extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare în prima etapă de selecție. După centralizarea bonurilor câștigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câștigătoare.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al Loteriei Române (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile. La această extragere participă toate bonurile fiscale emise în perioada 1 — 30 iunie 2015, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.

Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Totodată, extragerea va fi organizată în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR, iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul MFP.