Loredana vine cu muzică veche în tehnologie nouă

Loredana vine cu muzică veche în tehnologie nouă

Cele 12 piese de pe albumul "IubiLand" sunt inspirate din folclorul autentic şi vor prilejui şi primul concert 3D.

La un an de la cel mai recent album, "Sundance", Loredana Groza se pregăteşte de lansarea unui nou material discografic. Cel mai recent album, intitulat "IubiLand", va avea lansarea poimâine, începând cu ora 18.00, la Băneasa Shopping City.

"Albumul «IubiLand» conţine atât cântece originale scrise de mine, dar şi cântece inspirate din folclorul românesc pe care le-am prelucrat pentru publicul de astăzi, cântece populare nealterate, cântate de bătrâni lăutari şi cântăreţi neprofesionişti. Multe dintre înregistrările cu aceşti lăutari şi cântăreţi au fost făcute la începutul secolului trecut şi în mare parte ele au fost imprimate a capella de către respectivii culegători de folclor. În această misiune am colaborat cu doctorul în folclor şi omul de radio Marian Lupaşcu. Am încercat să păstrez puritatea melodiei şi a versurilor, dar adăugând, când a fost cazul, teme noi, pasaje muzicale, cât şi versuri în engleză, spaniolă, franceză, portugheză", a spus Loredana Groza.

Piese pe versuri de Anton Pann

Ne puteți urmări și pe Google News

"O altă parte a albumului o reprezintă prelucrările pe care le-am făcut după Anton Pann, cântece vechi de mai bine de 200 de ani. Sunt douăsprezece cântece pe care am început să le înregistrez în toamna anului trecut", a completat Loredana.

Conţinutul întregului album "IubiLand" este bazat pe mostre de folclor şi muzică îmbogăţită continuu.

Pe noul disc sunt interpretate piese folclorice provenite din Muntenia, Oltenia, Banat, Moldova, Transilvania, cântate cu instrumente tradiţionale ţărăneşti - tilincă, fluier, caval, ocarină, cimpoi, lăutăreşti - vioară, cobză/ chitară, contrabas, tobă sau alămuri. De pe album nu lipsesc jocurile, doinele, baladele, cântecele de dragoste şi de mahala "asigurate" de tarafuri, fanfară şi grupul de muzicieni cu instrumente electronice, alături de psalţi.

Muzică şi electronică

Lansarea CD-ului "IubiLand" coincide cu primul concert 3D din România, care va fi lansat în format Blu-Ray 3D în ediţie limitată şi va fi oferit în exclusivitate consumatorilor care vor achiziţiona oricare din televizoarele LG din gama 3D, începând de sâmbătă.

În plus, utilizatorii tehnologiei LG 3D vor primi gratuit şi un player Blu-Ray. Campania este valabilă în reţeaua magazinelor partenere LG din întreaga ţară. CINCI ÎNTREBĂRI SCURTE EVZ: Cu cine ai colaborat pentru albumul "IubiLand"? Lori:Este un album pe care l-am produs, scris şi orchestrat. Muzicienii cu care am lucrat sunt cei din orchestră mea, Agurida.  Cât a durat realizarea lui?  Înregistrările au început în toamna anului trecut. A fost o muncă susţinută, sute de ore de studio, iar dacă la început mi s-a părut a fi un parcurs simplu, cu timpul mi-am dat seama de nenumăratele căi ce mi s-au deschis lucrând la acest album pentru că n-am vrut să pierd nimic din esenţa acestor cântece, am vrut să le şlefuiesc ca sunet, ca interpretate şi asta mi-a luat mai mult timp decât am crezut la început. Am înregistrat live aceste cântece, în studio, adică în acelaşi timp vocea cu toate instrumentele, iar după aceea am adăugat la mixaj şi alte sunete sau voci.

Cât de important este mediul online pentru tine, ca artist?  Este din ce în ce mai important pentru că online-ul compensează distanţe, compensează multe lucruri la care acum câţiva ani nici nu ne puteam gândi măcar. El face ca mesajul unui artist să ajungă direct la fanii săi, fără intermediari şi fără alte interpretări. Cum defineşte Loredana Groza "succesul"? Nu cred că există o definite pentru succes, cum nu exista definiţie pentru dragoste. Succesul poate fi ca o relaţie de dragoste, dacă tot vorbeam de dragoste, iar ea, ca orice relaţie, poate să reziste sau să se stingă. Ţine foarte mult de ambii "parteneri" şi de felul în care îţi respecţi "partenerul", în cazul de fata fiind publicul şi de cum ştii să menţii şi să alimentezi acest foc de fiecare dată. Îţi trebuie pasiune, o muncă constantă şi un mesaj.

Despre tine, mulţi colegi din showbiz, dar şi criticii spun că eşti mereu actuală, că surprinzi plăcut la fiecare apariţie. Unde se află inspiraţia? Inspiraţia se afla în orice este viu şi care îţi aduce emoţie. Eu la rândul meu sunt un transmiţător. Retransmit aceste emoţii, le pun pe note sau pe versuri şi încerc să le dau mai departe celor pe care îi iubesc.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VPzzAqdrewo?fs=1&hl=en_GB" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/VPzzAqdrewo?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>