Evenimentul Zilei > Politica > Lopez și Mureșan, favoriții liberalilor la conducerea PPE
Lopez și Mureșan, favoriții liberalilor la conducerea PPE

Lopez și Mureșan, favoriții liberalilor la conducerea PPE

Europarlamentarul Vasile Blaga a ajuns, ieri, la ședința Biroului Executiv al PNL și a declarat, pentru EVZ, că la Congresul Partidului Popular European au câțiva favoriți, unul dintre ei fiind Antonio Lopez Isturiz pentru funcția de secretar general al popularilor europeni.

„Ne-a ajutat și sprijinit foarte mult, îi suntem foarte datori”, a spus Blaga. La reuniunea PPE participă și președintele Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban va avea opt întâlniri bilaterale cu premieri din diferite ţări care sunt din partide membre ale PPE, cu comisari europeni și cu viitori comisari europeni. „Sunt întâlniri foarte importante care ne permit întărirea legăturilor cu partenerii noştri şi creşterea influenţei pe care o avem la nivel european cu beneficii pentru români”, a precizat Orban.

Siegfried Mureşan candidează pentru funcția de vicepreședinte. În ceea ce privește viitorul președinte al PPE, acesta va fi Donald Tusk deoarece este singurul candidat. Potrivit procedurilor interne, noul președinte este cel care face propunerea pentru funcția de secretar general. „Noi i-am transmis că ne-am bucura foarte mult dacă propunerea ar fi în persoana lui Antonio Lopez Isturiz”, a afirmat liderul liberal.

Congresul Partidului Popular European are loc miercuri şi joi la Zagreb și sunt așteptați 2000 de delegați din 40 de țări.