Longevitatea și tehnologia - O nouă conferință Longevity: ,,Progrese recente în managementul îmbătrânirii”

Longevitatea și tehnologia - O nouă conferință Longevity: ,,Progrese recente în managementul îmbătrânirii” sursa: arhivă EVZ

Cum ar fi să aflăm ce vârstă au organele noastre interne? Dacă am ști de exemplu că ficatul nostru este mai în vârstă cu 10 ani decât noi, nu-i așa că am fi tentați să avem o mai mare grijă la alimentație pentru a-l proteja?

Oamenii de știință studiază cu ajutorul tehnologiei din ce în ce mai avansate  modalități de a prelungi viața umană, iar progresele care se fac sunt spectaculoase. Astfel, datele obținute prin cercetare sunt de un real ajutor pentru oricine își dorește o viață lungă și sănătoasă.

Concret oamenii de știință au creat un model de calcul al vârstei organelor corpului prin care se poate afla vârsta biologică a corpului. Aceasta este de obicei diferită de vârsta cronologică și este un instrument la îndemâna cercetătorilor care ar putea prezice cu aproximație durata vieții unui individ analizat. Dar utilizarea practică a acestui ceas biologic ar putea fi în sensul optimizării unor comportamentului alimentar, fizic și psihic pentru a prelungi durata estimată.

Cercetătorii nu pretind că pot găsi ingredientul minune care ne-ar face mai longevivi însă o cunoaștere detaliată a aspectelor ce trebuie îmbunătățite ar putea aduce un plus de viață sănătoasă în viețile noastre.

Ne puteți urmări și pe Google News

În România, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vine în ajutorul celor care vor să afle ultimele descoperiri în acest domeniu și organizează o nouă ediție a Conferinței Internaționale de Longevitate și Gerontologie, în cadrul programului Longevity.

Specialiștii în longevitate vor prezenta informații legate de tema celei de a 4-a ediții a conferinței: ,,Progrese recente în managementul îmbătrânirii”. Evenimentul va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 15.00 iar înscrierea pe fundatiadanvoiculescu.ro și participarea sunt gratuite.