Logan, lider in centrul si estul Europei

Logan, lider in centrul si estul Europei

Romanii sunt pe primul loc in randul popoarelor din Europa Centrala si de Est la capitolul masini cumparate.

Dacia Logan este cel mai cerut model de masina de europenii din regiune. Numai in trimestrul trei al acestui an, mai bine de 24.000 de autoturisme Logan au ajuns in garajele est-europenilor, potrivit unui studiu dat publicitatii de JATO Dynamics.

Chiar in contextul unei cereri foarte mari pentru masinile de oras si pentru cele de talie mica, Loganul - o masina creata pe gustul popoarelor est-europene, avand un pret mult sub 10.000 de euro - a reusit sa ia fata unor modele precum Skoda Fabia sau Ford Focus. O buna parte din vanzarile constructorilor de la Dacia in Europa Centrala si de Est provine insa din Romania, tara cu cea mai mare piata auto din regiune, potrivit studiului.

Pana in septembrie, aproape 77.000 de masini Logan au fost cumparate in regiune. Cifra este cu 5% mai mica decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, dar rivalii Loganului sunt cu mult in urma. Est-europenii au cumparat in 2007 masini Skoda Fabia cu aproape 19.000 mai putine decat Loganuri, iar vanzarile Opel Astra s-au apropiat de  24.800 de unitati.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totusi, ca vanzari pe intreaga marca, Dacia a fost depasita de branduri ce produc mai multe modele. Skoda a vandut in cel de-al treilea trimestru peste 41.000 de masini, fiind urmat de Opel (circa 26.000 de unitati) si de Volkswagen (aproape 24.200 de unitati). 

Viteza la achizitiile de autovehicule

Romania a revenit la pozitia de cea mai mare piata auto din Europa Centrala si de Est, cu peste 228.000 de masini vandute in primele noua luni ale lui 2007. Astfel, am depasit Polonia, tara care in prima jumatate a anului ocupa pozitia de lider.

In intreaga regiune s-au vandut in noua luni peste 981.000 de autoturisme. Romanii au preferat si ei Loganul. Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, peste 74.000 de masini Logan s-au vandut numai in Romania. Dacia a fost urmata in topul producatorilor preferati de romani de Renault, Skoda, Daewoo, Opel si Ford.