Logan, acum in 500.000 de exemplare

Logan, acum in 500.000 de exemplare

Autoturismul produs la Mioveni a devenit o masina cautata atat in estul Europei, cat si in Vest.

De pe linia de fabricatie a uzinei Dacia din Mioveni a iesit ieri automobilul Logan cu numarul 500.000. O cifra impresionanta, tinand cont ca, timp de 37 de ani, au fost produse la Mioveni mai putin de 2,5 milioane de autoturisme Dacia. Logan se produce din anul 2004.

„Cu peste 100.000 de bucati vandute in Rusia si cu aproape 50.000 in Franta, marca Logan se dovedeste a fi competitiva nu numai pe piata din estul Europei, ci si pe cea din Vest. Ne bucuram ca utilitara Logan VAN incepe sa prinda si ea teren, pana in prezent producandu-se la Mioveni aproximativ 7.000 de autoturisme”, a declarat directorul tehnic al Uzinei Dacia-Renault, Bernard Sonilhac.

Loganul mai este produs in alte sase tari: Maroc, Rusia, Columbia, Iran, India si Brazilia. In prezent, platforma de la Mioveni produce zilnic 930 de autoturisme Logan, cadenta de fabricatie urmand sa ajunga, conform declaratiilor reprezentantilor francezi ai uzinei, la 1.000 de vehicule pe zi inainte de sfarsitul acestui an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lansat pe piata in anul 2004, modelul Logan are in prezent trei versiuni de caroserie (berlina, MCV si VAN) si cinci variante de motorizare, dintre care trei pe benzina (1.4 MPI, 1.6 MPI si 1.6 16 V) si doua pe motorina (1.5 DCI de 70 cai-putere si 1.5 DCI 85 cai-putere).

Succesul masinii Logan nu a avut ca efect numai cresterea profitului companiei franceze si castigarea unui segment  important pe piata auto din Europa, ci si un efect benefic pentru economia argeseana, mai spun oficialii uzinei. Orasul Mioveni are unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din tara, de aproximativ 1.670 de lei, estimeaza primarul Ion Georgescu.