Locul din Israel în care se cântă „Hristos a Înviat” în limba română. Mulți creștini vin aici de Paște

Iisus. Sursa: dreamstime.com

În Israel există un loc în care se cântă „Hristos a Înviat” în limba română tot anul. Foarte mulți credincioși aleg să petreacă Paștele aici, fiind lăcașul în care se simt mai aproape de Dumnezeu.

Biserica Ortodoxă din Israel este locul în care tot anul se cântă „Hristos a Înviat”, în limba română. Aici, creștinii români vin de Paște pentru a se ruga la Dumnezeu, pentru a admira lăcașul de cult și pentru a participa la slujbe.

Biserica a fost construită în 1975 și poartă hramul Sfântului Gheorghe. Mama acestuia era din Betleem, iara tatăl său era general în armata romană. În lăcașul de cult se mai află și ornamente cu sfinți îmbrăcați cu haine inspirate din portul românesc, potrivit Observator.

Sursă Biserica Ortodoxă

Lumina Sfântă de Paște din Ierusalim

Credincioșii care nu pot ajunge în Israel pentru a vizita Biserica Ortodoxă, pot să participe la slujbele din România. Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional Otopeni.

„Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.”, transmite Patriarhia Română. „Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional Otopeni”, a mai transmis Patriarhia.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii. În aceeași seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.

În Sfânta și Marea Sâmbătă, între orele 8.00 – 12.30, va fi oficiată Slujba Ceasurilor, Obednița și Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, iar în intervalul orar 13.00 – 19.00, Catedrala Patriarhală va fi închisă pentru pregătirea slujbei de Înviere.

Slujba Învierii va fi săvârșită în exteriorul Catedralei Patriarhale, iar Sfânta Liturghie va fi oficiată ulterior în interiorul acesteia. De asemenea, Slujba Vecerniei Învierii Domnului (A doua Înviere) va fi oficiată duminică la ora 12:00, în interiorul Catedralei Patriarhale.