Evenimentul Zilei > Social > Locul de muncă. 7 sfaturi pentru a găsi un job pe placul tău
Locul de muncă. 7 sfaturi pentru a găsi un job pe placul tău

Locul de muncă. 7 sfaturi pentru a găsi un job pe placul tău

Cu toți știm că alegerea unui loc de muncă se poate transforma foarte rapid într-o aventură. Ești la început de drum, nu știi ce ți-ai dori să faci mai departe sau ce domeniu te atrage mai mult, așa că îți punem la dispoziție 7 sfaturi care te-ar putea ajuta să faci alegerea corectă.

1. Rămâi mereu conectat la „oferte”

Întotdeauna să ți un ochi deschis pe ofertele de job ce pot apărea oricând. Nu se știe când un job dintr-un domeniu la care nici nu visai înainte îți poate stârni interesul.

2. Folosește platformele sociale

Deja nu mai este un subiect „tabu” să găsești un job pe internet. Platforme precum Linkedin te pot ajuta să îți construiești un profil de muncă și să intri în legătură cu alte persoane care profesează în acel domeniu, ba chiar cu mai mulți angajatori și să fi chemat la un interviu.

3. Gândește-te cât poți de bine la ceea ce ai vrea să faci

Dacă ai deja un job care nu te mai satisface, poți încerca să te gândești mai întâi la ceea ce lipsește de la actualul loc de muncă. Identificând astfel problema poți găsi soluția mult mai ușor, având o idee nouă spre care să te reorientezi.

4. Ia în considerare și „jobul perfect”

Există multe site-uri unde poți susține diferite teste ce vor scoate la iveală alte interese personale de care este posibil să nu știi încă. Un test de personalitate îți poate oferi indicii cu privire la ce fel de job te-ai „încadra” cel mai bine, scrie Thebalancecareers.

5. Cunoaște-ți valoarea

Interesează-te și de alte oferte din același domeniu. Poate deși lucrezi într-un domeniu în care consideri că nu se mai poate avansa, există posibilitatea ca la o altă companie să ai această oportunitate.

6. Vrei mai mulți bani?

Cea mai ușoară metodă pentru a acoperi acest aspect este să ceri o mărire de salariu. În cazul în care asta nu funcționează te poți orienta către alte domenii mai bine plătite, dar pentru care ar trebui să te pregătești. Vezi sfatul 7.

7. Adună mai multe „skill-uri”

Dacă ai găsit deja un alt job care crezi că te-ar atrage mai mult, dar nu ești sigur că background-ul experienței tale s-ar potrivi acolo, este timpul să înveți ceva nou. Interesează-te pe internet despre ce ar trebui să știi pentru a face față respectivului loc de muncă și începe să înveți. Poate este nevoie de anumite cunoștințe de programare în cazul unui job în IT. În această situație există multe cursuri, atât plătite cât și gratuite, din care poți învăța bazele, cele mai multe joburi de acest fel oferind un training la începutul colaborării.