Liviu Pop CONTRAZIS de un inspector general școlar: “TELEFONUL elevului NU POATE FI CONFISCAT”

Liviu Pop CONTRAZIS de un inspector general școlar: “TELEFONUL elevului NU POATE FI CONFISCAT”

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Județului Constanța, Petrică Miu, se poziționează de partea elevilor în conflictul acestora cu ministrul Educației, Liviu Pop, care prin noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților din Învățământul Preuniversitar îi obligă să lase telefoanele mobile într-un loc special amenajat.

Inspectorul general al ISJ Constanța, Petrică Miu, este convins că prevederea din Regulament impusă de ministrul său nu poate fi pusă în practică. Un profesor care are ore, zilnic, știe bine ce se întâmplă în clasă. “Dacă am 30 de elevi, cu 30 de telefoane, se și pot juca atunci când, la începutul orei, le iei telefonul. Vin, așa, câte unul la un minut, și s-a dus ora. Eu de unde iau minutele, din pauză sau din oră?”, a declarat Petrică Miu, pentru EVZ, precizând că știe ce vorbește, având în vedere că “eu vin din școală”. Pe de altă parte, dacă un elev nu vrea să își depună telefonul nu poate fi sancționat. “Pot eu să îl percheziționez dacă are telefonul în buzunar? Nu. El îl păstrează în buzunar, nu îl depune. Ce pot să îi fac, să îi scad nota la purtare? În Regulament nu scrie de sancțiuni. Și dacă îl sancționez mă trezesc dat în judecată. Nu asta e realitatea? Eu spun să discutăm pe chestiuni reale, că așa, e foarte ușor” a comentat șeful învățământului constănțean.

 

Asociația Elevilor din Constanța a anunțat, recent, că analizează demararea unei acțiuni în instanță împotriva ministrului Educației, Liviu Pop, care a modificat Regulamentul din școli incluzând o nouă prevedere prin care, în timpul orelor de curs, este interzisă utilizarea telefoanelor mobile, aparatele urmând să fie păstrate în locuri special amenajate din sala de clasă. Potrivit ministrului prevederea face parte din strategia privind combaterea violenței în școală. “Acest lucru reprezintă o încălcare gravă a Constituției. Posesia este o prerogativă a dreptului la proprietate iar prin această modificare practic se limitează exercitarea posesiei asupra unui bun al elevilor. Deci se încalcă dreptul la proprietate privată”, a acuzat  Asociația Elevilor din Constanța, prin președintele ei, Alexandru Manda.