Evenimentul Zilei > Actualitate > EXPLOZIV! Liviu Pop AMENINȚĂ cu SANCȚIUNI drastice
EXPLOZIV! Liviu Pop AMENINȚĂ cu SANCȚIUNI drastice

EXPLOZIV! Liviu Pop AMENINȚĂ cu SANCȚIUNI drastice

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, astăzi, că problema auxiliarelor trebuia clarificată încă de acum şase ani, precizând că nu este convins că astăzi tot ce se fotocopiază şi se foloseşte în şcoală este conform cu programa şcolară.

„Pe lângă Compendiu (n.r. — pentru clasa a V-a) au apărut, de două săptămâni, pe site-ul manuale.edu.ro toate manualele în formă digitală. Din datele noastre, ajung manualele care au fost contractate în unitățile școlare pe acele discipline, cu excepția disciplinei la care este încă contestație. Auxiliarele trebuiau clarificate de șase ani, din 2011, că așa scria în lege. Sunt auxiliare didactice și auxiliare curriculare. Auxiliarele curriculare care în general sunt în zona resurselor deschise pot fi folosite de oricine, dar în același timp voi susține ca tot ceea ce intră în unitatea școlară pe cele două canale dacă vreți — asociațiile de părinți și contabilitatea școlii — să fie certificate din punct de vedere al calității. Nu orice", a explicat demnitarul.

Pe de altă parte, Pop a afirmat că: „Eu nu sunt convins că astăzi tot ce se fotocopiază, tot ce se folosește la școală este în regulă din punct de vedere al programei școlare", a spus demnitarul. Potrivit acestuia, cei care folosesc auxiliare în școli, altele decât cele autorizate de MEN, vor răspunde. „Astăzi avem lista tuturor auxiliarelor autorizate de MEN. De celelalte auxiliare care sunt folosite în școală răspund cei care le folosesc", a spus Pop.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: