Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Pleşoianu ar putea ajunge preşedintele României?
Liviu Pleşoianu ar putea ajunge preşedintele României?

Liviu Pleşoianu ar putea ajunge preşedintele României?

Cel puţin asta crede Gheorghe Smeoreanu, argumentând cu ideea că are curaj să lupte pentru: reabilitarea statului de drept şi, că ar avea nevoie de un eşec al partidului său la guvernare, dar nu un eşec răsunător, ci unul la limită, fiindcă omul este totuşi pesedist şi a susţinut Programul.

"Afectiv vorbind, Liviu Pleşoianu poate fi eroul apărut peste noapte care salvează România. De multe ori, văzând cât de corecte sunt principiile pe care le apără la televizor, mă gândeam la ce ar însemna pentru România dacă ar avea un preşedinte atât de patriot şi curajos.

Raţional vorbind, lucrurile sunt însă cu mult mai complicate. Am impresia că în ultimele decenii nimeni nu a ajuns preşedinte în Europa fără a fi validat de marile puteri, iar Liviu Pleşoianu nu are cum primi de la acestea un certificat de bună purtare. Prin declaraţiile de până acum, deja are profilul unui indezirabil. Sper să mă înşel.

Pe de altă parte, mai e mult până atunci şi se pot întâmpla multe. Dacă Programul de Guvernare va fi îndeplinit într-o proporţie rezonabilă, iar Liviu Dragnea scapă de dosare, ar fi primul îndreptăţit să îl concureze cu succes pe Klaus Iohannis. Paradoxal, Liviu Pleşoianu ar avea nevoie de un eşec al partidului său la guvernare, dar nu un eşec răsunător, ci unul la limită, fiindcă omul este totuşi pesedist şi a susţinut Programul.

Apropo de asta, nu ar fi rău ca Pleşoianu să înceapă să se refere şi la chestiuni economice, nu doar la reabilitarea statului de drept, cu toate că a doua direcţie este prioritară, fiindcă fără un stat de drept, niciun program economic avantajos pentru români nu va putea izbândi.

Dar aceste lucruri sunt niște banalități. Important pentru mine este că omul care sunt s-ar simţi răzbunat pentru 25 de ani de suferinţă dacă Liviu Pleşoianu ar ajunge preşedintele României" a scris Gheorghe Smeoreanu.