Liviu Dragnea rămâne și cu pedeapsa, și cu banii luați. Fostul lider al PSD e bun de plată

Liviu Dragnea rămâne și cu pedeapsa, și cu banii luați. Fostul lider al PSD e bun de plată Liviu Dragnea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins contestația în anulare făcută de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 decembrie 2022.” Așadar ultima încercare a fostului lider PSD de a scăpa și în cazier de pedeapsa de 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman s-a soldat cu un eșec răsunător, completul de 5 judecători respingându-i acestuia și ultima cale de atac, contestația în anulare. Liviu Dragnea a fost eliberat după aproape 2 ani și 2 luni de detenție, ca urmare a unei decizii luate de Tribunalul Giurgiu. Președintele instanței este judecătoarea Adriana Pencea, fostă Filip. Ea a făcut parte din completul de judecată care l-a eliberat condiționat pe Liviu Dragnea.

Ce decisese Judecătoria Sectorului 5 în cazul lui Liviu Dragnea

Colega sa de complet a fost judecătoarea Ghiță Oița. În primă instanță, Judecătoria Sectorului 5 a respins solicitarea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Pe 27 mai 2019, fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, era condamnat de patru judecători de la instanța supremă, al cincilea fiind pentru rejudecarea dosarului. Astfel, judecătoarele Rodica Aida Popa, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera și Simona Encean l-au condamnat pe politician la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, în timp ce Alexandra Rus a optat pentru rejudecarea procesului. Fostul demnitar a fost găsit vinovat de faptul că a angajat fictiv două membre PSD la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele făceau muncă de partid la sediul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News