Cronică de instanță. Liviu Dragnea a petrecut şapte ore la audieri în „Sala Adrian Năstase”
Editura Evenimentul si Capital

Cronică de instanță. Liviu Dragnea a petrecut şapte ore la audieri în „Sala Adrian Năstase”

Autor: | | 3 Comentarii | 2500 Vizualizari

Liderul PSD a fost întâmpinat, ieri, de o duzină de protestatari #rezist, de un dispozitiv impresionant de jandarmi şi de o ninsoare măruntă.

Sala Secţiilor Unite a Instanţei supreme a fost arhiplină, amintind de procesul în urma căruia încăperii i se spune, în rândurile politicienilor-inculpaţi, „Sala Adrian Năstase”. La fel ca în cazul predecesorului său în funcţia de lider al PSD şi de această dată în sală atmosfera era sufocantă, iar starea de spirit - una tensionată. Printrun geam întredeschis nu intra numai câte o adiere, ci şi scandările celor de afară. „La puşcărie!”, „Hoţii!”, au fost sloganurile care veneau ca un contapunct pe tot parcursul audierilor. Dragnea le auzea foarte clar din sala de judecată, una cu vedere la stradă.

Cu coatele pe genunchi şi cu bărbia sprijinită în podul palmei, Dragnea asculta cu atenţie depoziţia Anisei Stoica, una dintre cele două angajate „pe hârtie” la Protecţia Copilului Teleorman, care de fapt lucra la sediul partidului. Anisa Stoica a fost de acord să răspundă întrebărilor instanţei, ale procurorului şi ale avocaţilor, pe când cealaltă angajată, Adriana Botorogeanu, a ales să recurgă la dreptul la tăcere.

PR la PSD, fără remuneraţie

„Nu m-am dus cu jalba-n proţap nici la domnul Stuparu, nici la domnul Dragnea. Eu lucram în presa locală, scriam la un ziar. Cu domnul Dragnea am făcut cunoştinţă la o întrunire la Camera Deputaţilor. Apoi ne-am întâlnit în birou la Consiliul Judeţean Teleorman şi (n.r.- Liviu Dragnea) mi-a spus că vrea să înfiinţeze un birou de presă al organizaţiei partidului. I-am spus că eu nu m-am ocupat niciodată de PR, dar că pot încerca. Era o experienţă interesantă. La acea dată s-a pus problema să lucrez în cadrul partidului, dar fără a fi precizat postul.”, a declarat Anisa Stoica.

Femeia susţine că deşi a lucrat trei luni pentru PSD, nu a fost plătită, iar Liviu Dragnea a găsit soluţia să o angajeze la DGASPC. „Forma asta nefericită de a fi remunerată s-a luat peste capul meu. Domnul Dragnea a avut discuţii cu nişte persoane şi mi-a spus că voi fi angajată la Protecţia Copilului, fiind o soluţie temporară”, a declarat femeia.

Ea recunoscut că a rămas la DGASPC pentru a avea un loc de muncă asigurat. „Nu am realizat că acceptând în continuare să îmi desfăşor activitatea la partid pot săvârşi o faptă penală. Îmi pare rău şi îmi este foarte ruşine”, a spus Anisa Stoica.

Anisa Stoica: „Nu am fost din gaşca lui Dragnea”

„Vreau să precizez că nu m-am simţit niciodată protejată de Dragnea. Au venit mulţi pe aici şi au spus că eram o mică vedetă. Nu am fost din gaşca lui Liviu Dragnea”. „Şi atunci care e explicaţia?”, a întrebat-o preşedintele completului de judcată. „ Şi mie îmi era frică de Liviu Dragnea, şi eu voiam un loc de muncă. Deşi aveam unul înainte, aşa prost plătit cum era. Nu era vina lui că îmi era frică de el, mi-a şi spus la un moment dat: nu mănânc pe nimeni, uite, colegii tăi sunt întregi. Nu ştiu de ce şi eu şi Botorogeanu am acceptat să lucrăm în continuare la DGASPC. (...) Dacă aş fi ştiut că e caz penal, nu aş fi făcuto. Îmi pare foarte rău”, a declarat femeia.

S-a „lepădat” de liderul

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate