”Se simte nevoie reîmprospătării Constituției. Numai dacă vorbim de regionalizare, de introducerea termenului de regiuni(…) Este un moment în care se poate pune din nou în discuție. Dacă se dorește. Noi, singuri, nu putem. Dar eu cred în continuare că unele modificări importante privind atribuțiile Președintelui și ale Guvernului , sau ale Parlamentului, relațiile dintre autorități de sus până jos. Ideea de a descentraliza și a regionaliza România, dar păstrând caracterul unitar al statului român, care poate declanșa sute de motoare de dezvoltare, în așa fel încât ghemul de putere strâns la București, și ghemul financiar strâns la București să fie distribuit și către comunități. Pentru că să știți că există foarte multe nemulțumiri mai ales în județele care dau foarte mult la bugetul de stat”, a afirmat Dragnea.

El a admis, întrebat fiind de Dan Andronic, că ”există o rezistență uriașă în sistem, în sistemul administrativ de la București” față de regionalizare. ”Oricine ocupă funcții de conducere în eșalonul doi, trei și mai jos, într-o instituție de la București, face orice ca acest proces să nu meargă, pentru că atunci înseamnă că lor le dispare și din putere, din puterea de influență până la urmă, și din puterea de a face și alte lucruri. De ce să nu dăm mai multă putere, și legitimitate, și resurse către comunități? Poate ei știu mai bine ce să facă cu banii decât știe un funcționar dintr-un minister”, a mai precizat liderul PSD.

El a adăugat că este fidel propunerilor de modificare a Constituției elaborate de USL. ”Fidel în sensul de modificare, dar cu o deschidere pentru a completa acele modificări, pentru a renunța la unele dintre ele”, a mai spus Dragnea. 

Emisiunea va fi difuzată şi, în reluare, duminică, de la ora 14.00.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA EMISIUNEA