Lista primelor simptome ale infectării cu tulpina Omicron. La ce trebuie să fiți atenți

Lista primelor simptome ale infectării cu tulpina Omicron. La ce trebuie să fiți atenți Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Una dintre problemele care se ridică atunci când vine vorba despre infectarea cu noua mutație a virusului SARS-COV-2, tulpina Omicron, este manifestarea cazurilor de îmbolnăvire. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva bolii COVID-19, Valeriu Gheorghiță, spune că varianta în cauză generează simptome mai grave decât cele cu care s-au confruntat, anterior, pacienții.

Ce manifestări ar trebui să ne alerteze atunci când suspectăm că ne-am fi putut infecta cu tulpina Omicron? Îmbolnăvirea cu noua mutație poate fi detectată la 24 de ore de la infectare, cu ajutorul unui test PCR. Deși nu se cunosc încă toate informațiile cu privire la tulpina Omicron, există câteva simptome la care trebuie să fim atenți.

Simptomele infectării cu tulpina Omicron

Primele manifestări ale bolii COVID-19 generată, însă, de infectarea cu mutația Omicron se referă la dureri în gât, semne ale unei răceli obișnuite sau cefalee. Din acest motiv, este important să ne testăm împotriva bolii și să realizăm o proprie anchetă epidemiologică, atunci când ieșim din casă sau ne întâlnim cu alți oameni. Acesta este sfatul profesorului Adrian Streinu-Cercel, care a vorbit, recent, și despre măsurile pe care trebuie să le ia românii aflați în fața unui nou pericol epidemiologic.

„Prima problemă a Omicron este transmisibilitatea. A doua problemă: ocoleşte sau nu vaccinarea? A treia problemă: îmbolnăvirile mai grave. Nu ştim acum toate răspunsurile despre Omicron. Omicron este mai transmisibilă decât varianta Delta. În Africa de Sud, Omicron a generat o creştere exponenţială. În provincia din Africa de Sud, peste 60% dintre persoane trecuseră prin boală. Omicron poate să ocolească anticorpii. În 2-3 săptămâni vom afla dacă anticorpii pot neutraliza virusul”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tulburarea „gravă” dezvoltată de bolnavi

Cazurile de infectare cu noua tulpină a virusului SARS-COV-2 sunt în continuă creștere la nivel internațional. Doctorița Angelique Coetzee, președinte al Asociației Medicale Sud-Africane, a fost una dintre primele persoane care a alertat lumea cu privire la impactul perceptibil al noii tulpini.

Medicul a observat o serie de simptome distincte la șapte pacienți internați la clinica privată la care activează. Doctorița a precizat că simptomele sunt diferite față de cele generate de infectarea cu varianta dominantă Delta. Unul dintre pacienții săi a fost „extrem de obosit” timp de două zile, prezentând, de asemenea, dureri la nivelul corpului, precum și migrene.

„Cea mai predominantă plângere clinică este oboseala severă timp de una sau două zile. Odată cu ele apar și durerile de cap și de corp”, a declarat medicul Angelique Coetzee.