Liga Campionilor: Barcelona - Şahtior. "Aşteptăm o minune de la Mircea Lucescu"

Liga Campionilor: Barcelona - Şahtior. "Aşteptăm o minune de la Mircea Lucescu"

Foştii colegi de generaţie ai actualui antrenor de la Şahtior Doneţk îi vor ţine pumnii strânşi în faţa televizorului la partida cu FC Barcelona.

Marea provocare a carierei lui Mircea Lucescu, meciul cu FC Barcelona, din manşa- tur a sferturilor de finală din Liga Campionilor, are loc astăseară (ora 21.45, TVR 1), pe "Nou Camp". În celălalt "sfert" de azi, Chelsea şi Manchester United se înfruntă, la Londra, în direct de Dolce Sport (21.45).

"Il Luce" are o misiune imposibilă în faţa formaţiei momentului din fotbalul mondial. Aproape campioană în Spania, Barcelona nu concepe să se împiedice de-un "ciot", aşa cum este privită trupa ucraineană. Dar Mircea Lucescu a dovedit că este capabil de mari surprize, aşa cum a fost succesul repurtat în 2003 contra celor de la Chelsea, la Londra, pe când era la Beşiktaş.

EVZ a cules ieri părerile a doi foşti colegi de generaţie de-ai lui "Il Luce". Unul, Rică Răducanu, nu-i dă şanse de izbândă, iar celălalt, Emeric Dembroschi, vrea un miracol.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu poate să facă nimic"

Rică Răducanu îl elogiază pe fostul său coleg de la echipa naţională, deşi nu-i acordă prea multe şanse de câştig: "Nu cred că Şahtior este de valoarea Barcelonei, chiar dacă Mircea şi-a aşezat foarte bine echipa pe teren. Nu poate să facă nimic. Chiar dacă mă enervează Barcelona şi aş vrea să mai piardă şi spaniolii, că prea câştigă tot! Cunosc bine Şahtiorul, l-am urmărit la lucru în Turcia, iar cu Mircea mă mai văd, mai vine la mine să mănânce o sărmăluţă, ne mai omeneşte cu câte ceva când ajunge în ţară… Nu ne-a uitat". Rică îl caracterizează pe omul "Il Luce": "Are un mare orgoliu de a fi primul. La naţională era căpitan, iar el şi Dinu se călcau pe picioare care să ia cuvântul în faţa echipei!".

Emeric Dembroschi, alt fost coleg cu Mircea Lucescu la naţională, alături de care a participat la Mondialul din 1970, e mai optimist: "Mircea a mai jucat cu Barcelona, iar ultima oară a avut parte de un arbitraj execrabil. Barcelona îmi place, la fel şi Arsenal, dar şi Şahtior. Echipa spaniolă are cea mai bună posesie din lume. Şahtior joacă un fotbal modern, spectaculos. N-are ritmul Barcelonei, dar, ca eficienţă, s-a ridicat la nivelul acestei formaţii. Aşteptăm o minune, să câştige Mircea. Am aceleaşi emoţii ca şi el. S-ar putea să joace Barça mai slab, iar Şahtiorul - mai bine, iar asta să fie o şansă. O să văd meciul acasă. Nu-mi plac comentariile celor din jur în timpul meciului, fiindcă vreau să văd jocul în profunzime, să-l savurez. Cine vine să vadă meciul cu mine trebuie doar să se uite!", spune actualul observator la meciurile din Liga I.

"La Lucescu este vorba despre pasiune, ambiţie şi ştiinţă. Toate îl energizează pe Mircea, cel mai bun antrenor român din toate timpurile.", EMERIC DEMBROSCHI, fost internaţional român