Park a declarat că vinovații trebuie să-și asume responsabilitatea „civilă și penală” pentru acțiunile lor. Scafandrii continuă să aducă la suprafață cadravre ale pasagerilor, numărul victimelor ajungând acum la 64, dar 238 de persoane sunt încă date dispărute, majoritatea fiind elevi la o școală din apropiere de Seul.

Polițiștii încearcă să reconstituie evenimentele din ultima oră înainte de accident, din sutele de mesaje trimise de pasagerii și echipajul de pe navă. Guvernul de la Seul a fost aspru criticat pentru răspunsul inițial la dezastru.

Șefa statului a declarat că atât acțiunile căpitanului navei, cât și ale unora dintre membrii echipajului au fost „cu totul de neînțeles, inacceptabile și echivalează cu crima”. „Căpitanul nu a respectat ordinele primite de la serviciul de supraveghere a traficului maritim și a părăsit nava înaintea multora, spunându-le pasagerilor să rămână la locurile lor. Așa ceva nu este imaginabil nici etic, nici legal”, a spus ea. Oficialul a adăugat că cei care au încălcat legea sau „șiau abandonat responsabilitățile” vor fi trași la răspundere, indiferent de funcția lor.

Până acum au fost salvați 174 de oameni de pe vasul care s-a scufundat la nord-vest de insula Jeju. La bord erau 476 de persoane, între care 339 de copii și profesori, aflați într-o excursie cu școala.