Evenimentul Zilei > International > Liderul irakian al Stat Islamic a fost ucis. Anunțul este oficial
Liderul irakian al Stat Islamic a fost ucis. Anunțul este oficial

Liderul irakian al Stat Islamic a fost ucis. Anunțul este oficial

Liderul irakian al organizației teroriste Stat Islamic a fost ucis într-o acțiune militară derulată de forțele coaliției antiteroriste din Irak, coordonate de Statele Unite.

Liderul irakian al rețelei Stat Islamic a fost ucis în cursul unei operațiuni militare. Anunțul a fost făcut de premierul Irak-ului, Mustafa Al-Kadhimi.

Acesta a anunțat într-o postare pe contul său de Twitter că teroriştii au primit o ripostă fulgerătoare. Abu Yaser Al-Issawi, liderul irakian al Stat Islamic a fost ucis în cadrul acțiunilor armate.

„Am promis şi am îndeplinit. Mi-am dat cuvântul că îi vom urmări pe teroriştii din cadrul Daesh (Stat Islamic -n.red.), le-am dat o ripostă fulgerătoare. Forţele noastre armate eroice l-au eliminat pe comandantul Daesh, Abu Yaser Al-Issawi, în cadrul unei operaţiuni coordonate de serviciile de informaţii”, a scris premierul irakian, Mustafa Al-Kadhimi.

Coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite a efectuat, miercuri, mai multe raiduri aeriene în provincia irakiană Kirkuk. În bombardamente au fost uciși în jur de zece militanţi islamişti au fost ucişi în bombardamente, susțin surse militare citate de Agenţia France-Presse.

Agenţia Naţională de Informaţii din Irak a anunţat, tot miercuri, că a fost dejucat un complot terrorist. Aceștia vizau sediul Guvernoratului provinciei Kirkuk.

Potrivit unui oficial militar irakian, printre militanții uciși se numără și Abu Yaser Al-Issawi. Acesta este cunoscut ca liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic.

Atentatul de la Bagdad revendicat de liderul irakian al Stat Islamic

Anunţul privind eliminarea liderului organizaţiei Stat Islamic intervine la o săptămână după dublul atac terorist din Bagdad. Acesta s-a soldat cu 28 de morţi şi 70 de răniţi. Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Doi bărbați care purtau veste explosive s-au aruncat în aer într-o piață aglomerată din centrul orașului. Potrivit oficialilor, unul dintre aceștia s-a prefăcut bolnav și a cerut ajutorul trecătorilor, ca să atragă cât mai multe victime.

Zeci de persoane din piața centrală din Bagdad s-au strâns în jurul lui, moment în care a detonat bomba. Ulterior s-a aruncat în aer și cel de-al doilea terorist, profitând de faptul că cei prezenți au încercat să acorde ajutor victimelor.