Povestea violatorului în serie, eliberat condiţionat pentru că e băiat bun

Povestea violatorului în serie, eliberat condiţionat pentru că e băiat bun

Un băiat drăguţ, pedant şi cu succes la fete

Viorel Milcu a învăţat la unul dintre cele mai bune licee din Brăila, „Nicolae Bălcescu”. Toţi prietenii din adolescenţă îl descriu ca pe un tip foarte simpatic, îmbrăcat cu grijă şi care tot timpul era foarte atent cu ţinuta lui. Pe la celebrele ceaiuri ale elevilor de liceu din acea vreme, este vorba despre anii 70, Viorel era însoţit mereu de câte o altă fată. De aici şi mirarea uriaşă atunci când a fost condamnat.

Mai mult. Ancheta a scos la iveală faptul că fata de 17 ani care reclamase violul, nu era singura victimă a lui Milcu. Numărul exact al victimelor nu este nici astăzi cunoscut. Dar sigur este de ordinul sutelor. Activitatea infracţională a lui Milcu, de violator în serie, se întinde pe mai bine de 8 ani de zile. Şi este vorba doar despre ce s-a dovedit până acum. Pentru că inclusiv după ce a fost arestat, tinere care fuseseră internate la spiatalul din Brăila, la secţia Chirurgie, au depus reclamaţii că au fost violate de el.

Cum se explică, totuşi, această discrepanţă uriaşă dintre elevul de liceu, pedant, simpatic şi cu succes la fete, mai apoi familistul cu o soţie frumoasă şi un copil minunat şi violatorul în serie, condamnat de Justiţie?

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorul doctor Tudorel Butoi, psiholog criminalist, explică: „Este vorba despre pulsiuni sexuale şi tendinţe din zona sexualităţii, pentru care individul nu a dezvoltat de-a lungul evoluţiei lui mecanisme frânatorii de autocontrol. Locul de muncă i-a oferit prin excelenţă posibilitatea de  a pune aceste pulsiuni şi tendinţe în acţiune. Deoarece anihila capacitatea de ripostă a victimei, tranchilizând-o. Imediat ce victima era anihilată, aceste pulsiuni erau puse în act fără nici un fel de stavilă. În habitatul profesional, el avea şi posibilitatea securizării locului, pentru a nu putea fi surprins”

Testarea psihologică ar trebui să fie obligatorie

În opinia profesorului Butoi, toţi cei care lucrează direct cu femei sau cu copii, trebuie testaţi psihologic pentru a se vedea dacă sunt apţi pentru această muncă: „Toate persoanele care, prin ocupaţie sau profesie, ajung în contact fizic direct cu femei, cu minori, cu persoane cu dizabilităţi, mă refer la asistenţi sociali, medici, psihologi, profesori, asistenţi medicali, antrenori de sport, etc., trebuie să treacă teste apreciative de personalitate, care să releve dacă sunt apţi pentru o astfel de muncă sau nu. Pentru că altfel, uite ce se întâmplă. Numai în ultimii ani, au fost condamnaţi pentru astfel de infracţiuni doi profesori şi un antrenor de sport.”

Prof dr. Tudorel Butoi: „Categoric, este irecuperabil”!

Liberarea condiţionată a lui Viorel Milcu înseamnă nu numai că el a îndeplinit toate condiţiile prevăzute de lege pentru asta, (fracţia de pedeapsă executată, achitarea daunelor morale, evidenţierea în activitatea din penitenciar, lipsa sancţiunilor etc),  ci şi că nu mai prezintă niciun pericol social. Că nu mai trebuie izolat de semenii lui. Că s-a reeducat. Psihologul criminalist Tudorel Butoi este, însă, de altă părere: „Este irecuperabil. Toţi psihopaţii sexuali nu au aceste mecanisme. Au însă componente imprevizibile. Nu poţi anticipa cum, când şi unde va realiza următoarea lovitură. Ultima dovadă. Criminalul în serie liberat condiţionat, care la Mehedinţi a incendiat-o pe biata fată. De ce în tinereţe Milcu se purta aşa, de nu şi a dat nimeni seama ce ascunde în el? Pentru că în împrejurările de atunci, avea comportamente socializante, care mascau pulsiunile.”

Exclusiv. Cum l-a făcut de râs juniorul lui Cornu pe fratele său ofițer la Crimă Organizată