Liberalii sunt foc și pară pe PSD. Muzeul Brătianu, desființat

Liberalii sunt foc și pară pe PSD. Muzeul Brătianu, desființat Reforma lui Ciolacu va duce la închiderea Muzeului Brătianu. Sursa foto: Muzeul Brătianu

Proiectul de Ordonanță de Guvern care se referă la reforma administrației publice, prin care instituțiile de cultură vor fi cel mai afectate, va duce la desființarea unui muzeu celebru, cel al familiei Brătianu.

Vestea că Muzeul familiei Brătianu, care a dat României mai mulți prim miniștri, dar și președinți ai Partidului Național Liberal, ar urma să fie desființat din cauza reformei propuse de premierul Marcel Ciolacu, l-a enervat teribil pe Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat și a comentat că PNL ar urma să primească o teribilă lovitură prin închiderea Muzeului Național Brătianu, cunoscut și sub numele de Vila Florica, o instituție ”simbol pentru PNL și pentru istoria modernă a României”.

Rares Bogdan promite ca Muzeul Brătianu nu se va desfiinta.

Rares Bogdan promite ca Muzeul Brătianu nu se va desfiinta. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

”Nu poate funcționa nici măcar ca o glumă desființarea Vilei Florica, pentru că acel loc ține de istoria și de fibra PNL, dar și de istoria modernă a României. Sunt convins că nu se poate întâmpla nici măcar sub formă de accident pentru că ar fi unul de neiertat la scara istoriei. În momentul în care se va scrie această OUG, varianta finală, vom putea să vedem situația legată de Vila Florica, dar și de bibiliotecile din Harghita, Covasna, Mureș, de bibliotecile sătești și județene și toate celelalte instituții care țin de fibra și cultura unui popor”, a comentat liberalul, citat de stiripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzeul Național Brătianu

Situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu, numit, cunoscut și ca Vila Florica, numit așa în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România.

Clădirea s-a păstrat intactă și în timpul regimului comunist, iar după anul 1989, aici a fost amenajat Muzeul Național Brătianu.

”Este conacul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, dintre care primi doi – Ion şi Ionel Brătianu – au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne, de numele primului legându-se războiul Independenţei, cel de-al doilea realizând – tot în urma unui război – Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice”, se arată în descrierea oficială.