Boloș, criticat că „jignește electoratul de dreapta”

Boloș, criticat că „jignește electoratul de dreapta” Marcel Boloș Sursa Foto: Facebook

Câtiva deputați PNL îl critică pe Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, pentru că este un slab comunicator. De asemenea, ei îl acuză că „jignește electoratul de dreapta”.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a fost aspru contestat de colegii săi de partid în ședința PNL de luni, de la Palatul Parlamentului.

Marcel Boloș, contestat de câțiva liberali

Unii deputați PNL i-au reproșat că a atacat electoratul de dreapta prin eliminarea unor facilități fiscale pentru IT-iști, agricultori și constructori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alții i-au cerut să plătească la timp firmele private care lucrează la proiectele din Anghel Saligny, cunoscut și ca PNDL 3, și cele de la Compania Națională de Investiții. Aceste proiecte sunt vitale pentru primarii liberali, care vor să le finalizeze până la alegerile din 2024.

„Jumătate din deputații din această sală vor dispărea dacă continuați cu măsurile dumneavoastră. Nu suntem o mașinărie de vot să fim de acord cu tot ce ne trimiteți”, i-a spus un deputat PNL ministrului de Finanțe, potrivit unor surse participante la ședință. „Dacă Finanțele nu dau banii, vom avea șantierele blocate în campanie electorală”, a adăugat altul.

Marcel Boloș: deficitul de anul viitor va fi tot de 5,5%

Marcel Boloș a încercat să-i calmeze pe deputații PNL și le-a promis că nu va bloca proiectele în anul electoral 2024, în care se vor organiza alegeri locale, parlamentare și prezidențiale.

„Investițiile, mai ales cele din bugetul de stat prin Anghel Saligny, pentru care colegii au fost de acord ca programul să fie susținut în 2024 fiind proiecte de infrastructură”, a declarat ministrul la finalul ședinței.

Ministrul de Finanțe a anunțat că deficitul bugetar în 2023 va fi de 5,5% din PIB, la fel ca în 2024. El a spus că va crește salariile profesorilor, dar nu și celelalte salarii din sectorul public. De asemenea, a susținut că va aduce bani la buget prin reducerea evaziunii fiscale, prin digitalizare și prin modificarea decontului de TVA.

Florin Roman, despre pilonul 2 de pensii

Florin Roman, deputat PNL, a fost alături de Marcel Boloș în timpul ședinței și l-a însoțit până la ieșire. Deputatul PNL a declarat că noul buget pentru 2024 urmează să fie adoptat până pe 22 decembrie, citează Libertatea.

El  a făcut referire la Pilonul II de pensii, ultima solicitare a PNL pe bugetul de stat 2024, și zilele trecute. Potrivit deputatului, PNL respinge în mod categoric impozitarea progresivă a pensiilor private.

Potrivit lui Florin Roman, Pilonul II de pensii va beneficia de susținerea PNL în cadrul Parlamentului.

Noi suntem garantul că nimeni nu va umbla la Pilonul 2 de pensie atât timp cât Partidul Naţional Liberal va face parte din această coaliţie. În altă ordine de idei, observaţiile din spaţiul public sunt reale”, a mai subliniat Florin Roman.