Discuția cu un tânăr membru al Asociației ACCEPT are loc în cadrul unui eveniment organizat la Bacău de Consiliul Tineretului din România, în care s-a dezbătut viziunea tinerilor asupra României de mâine.

Klaus Iohannis atrage atenția că inițiativa de redefinire a familiei în Constituție inflamează spiritele în societate și încurajează intoleranța față de comunitatea noastră.

Președintele României a afirmat că urmează să vadă cum pot fi rezolvate problemele privind discriminarea, însă crede că acest lucru va fi disipat în momentul în care oamenii se vor implica mai mult.

„Orice formă de discriminare trebuie combătută, însă pentru a face asta elaborarea unei legislații specifice este doar un pas. Unul important. O să mă sfătuiesc cu colegii mei să vedem în ce măsură putem să îi convingem pe colegii parlamentari să accepte o discuție pe tema eliminării discriminării. Discriminarea va dispărea când societatea, în general, devine mai conștientă. În școală poate fi eliminată mai ușor când profesorii, directorii, părinții se vor implica.  Știți foarte bine că în momentul de față o modificare pe tema modificării Constituției inflamează societatea românească. Cuvântul cel mai potrivit este toleranță. Dacă suntem toleranți nu înseamnă că vrem să fim altfel, ci că vrem să îl cunoaștem pe celălalt și să îl acceptăm. Eu nu am văzut rolul meu în a tranșa discuția pe Constituție, de exemplu, ci eu văd rolul meu de a explica în ansamblu că toleranța este o calitate esențiale a unei societăți moderne”, a declarat Iohannis.