În cadrul comunicatului de presă, Deputat Laurențiu Leoreanu a vorbit și despre situația asistenților personali. 

„De asemenea, așa cum spunea și președintele partidului, domnul Ludovic Orban, comunitățile sunt în imposibilitatea de a finanța asistenții personali. Practic, lăsând persoanele cu divizibilități fără însoțitori. Un alt subterfugiu, asistenții maternali  sunt învățați să meargă  în șomaj pentru a fi finanțați tot de la bugetul de stat, dar din fondul pentru șomaj, pentru că administrațiile nu au fonduri pentru a asigura aceste venituri. Este un lucru extrem de grav care se întâmplă în administrație. De fapt, noi am anticipat acest lucru și am tras un semn de alarmă, dar se pare că lucrurile în acest moment, când bugetele sunt în forma de proiect creionate și în dezbatere, sunt mult, mult mai grave” a transmis vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu. 

Deputatul PNL a mai atras atenția că modul defectuos în care funcționează localităților din țara noastră și pun sub semnul întrebării funcționarea administrației publice locale. 

„Multe localități sunt cu finanțare pentru secțiunea de dezvoltare zero, asigurând cu greu această secțiune de funcționare, adică salarii, utilități, unități școlare, cantine, creșe, poliție locală, evidență informatizară a persoanei. Prin urmare, toate aceste lucruri pun sub semnul întrebării funcționarea în sens larg a administrației publice locale” a punctat deputatul PNL. 

Deputat Laurențiu Leoreanu  a mai afirmat că Guvernul PSD-ALDE nu a făcut nimic din ceea ce a promis și că a diminuat drastic dezvoltarea comunităților.  

„Aceste lucruri sunt un pericol pentru România, de fapt, Guvernul PSD-ALDE reprezintă un Guvern pentru România dovedind că pe lângă minciunile pe care le-au spus în mod deliberat, prin faptul că nu au asigurat nimic din ceea ce au promis, de fapt, au inventat un nou algoritm, de creștere al bugetelor prin scădere așa cum au făcut și la pensii. Au anunțat că vor crește, mai mult decât prin legea prezentă, dar de la 1 iulie anul trecut sau de la 1 septembrie în acest an, așa si acum au anunțat că vin cu alocări mai mari către bugetele locale, dar transferând în spatele administrației publice locale cheltuieli mult mai mari, ceea ce diminuează drastic dezvoltarea comunităților, dezvoltarea României în ansamblu și susținerea acestor servicii de utilitate publică a serviciilor de asistență socială, care reprezintă un grav prejudiciu pentru ceea ce înseamnă populația din România” a transmis Leoreanu . 

 

Te-ar putea interesa și: