Evenimentul Zilei > Sport > Leonard Doroftei, transformare totală după plecarea în Canada. „Acasă parcă mă blocasem”. Cu ce se ocupă fostul mare pugilist
Leonard Doroftei, transformare totală după plecarea în Canada. „Acasă parcă mă blocasem”. Cu ce se ocupă fostul mare pugilist

Leonard Doroftei, transformare totală după plecarea în Canada. „Acasă parcă mă blocasem”. Cu ce se ocupă fostul mare pugilist

Chiar dacă recunoaște că îi este dor de România, Leonard Doroftei spune că a renăscut după ce a plecat în Canada și este foarte fericit alături de familie.

Forțat de împrejurări, adică de piedicile administrative pe care le-a întâmpinat în România, Leonard Doroftei s-a întors în Canada. În țara unde a reușit să se impună ca boxer profesionist. La 51 de ani, „Moșu” spune că se simte foarte bine și antrenează într-o sală improvizată într-un garaj. Are câteva zeci de clienți, cărora le dă lecții particulare de box, după cum a mărturisit într-un interviu acordat cotidianului „Gazeta Sporturilor”.

Leonard Doroftei, despre mutarea în Canada: „M-am regăsit aici, sunt fericit”

„M-am regăsit aici, în Canada. Sunt fericit că sunt cu familia, că fac ceea ce-mi place, adică antrenez oameni care apreciază boxul, mișcarea. Nu dau doar indicații, lucrez cu ei, de-aia am și slăbit 20 de kilograme.

Da, mi-e dor de România, de oamenii de acolo, de prieteni, de glume, de cei cu care m-am înjurat sau de cei cu care am băut bere, de toată lumea. A fost o decizie grea, uneori o regret, dar a trebuit să plec, acasă parcă mă blocasem”, a spus Leonard Doroftei pentru sursa citată.

„A fost acel moment complicat acasă, când am pierdut barul. Căzusem, mă plafonasem, nu mai știam ce să fac. Am avut o discuție în familie, am votat și majoritatea a ales Canada. Am doi copii născuți aici, iar Andrei, băiatul cel mare, era deja stabilit tot aici.

„Trebuia să fac ceva, așa că un prieten mi-a oferit sala lui privată de aici”

N-a fost ușor, am avut un nod în gât, dar am acceptat decizia familiei, chiar dacă știam că nu e locul meu aici. Uneori mai regret asta, dar trebuia să fac o mișcare. Când am ajuns, Diaconu m-a dus la o sală, unde mai antrenase el, și vreau să-ți spun că m-am regăsit acolo. Adică m-a făcut să mă gândesc mai departe.

Dar a venit pandemia și s-a închis totul. Trebuia să fac ceva, așa că un prieten mi-a oferit sala lui privată de aici. Nu e foarte mare, dar am planuri să mă extind, să fac una mai mare, care să aibă și un ring. Fac ce-mi place, sunt antrenor, deocamdată „private coach”, cum se spune aici.

Am vreo 50-60 de elevi, de toate vârstele. Chiar m-am îndrăgostit de acest loc, mai ales că aici lucrează și foarte mulți români și mi-e mai ușor”, a mai spus Doroftei.