Fedex a plătit scump factura pentru game-urile de serviciu slabe din finalurile de set, iar Dominic a profitat și s-a impus după un meci de o oră și 40 de minute, scrie Hotnews.
Setul I
Povestea primului s-a scris la foto finish, Thiem profitând de o nesperată șansă ivită la 5-5, pe serviciul elvețianului. Roger a scăzut evident nivelul pe finalul manșei, iar austriacul a profitat din plin de căderea adversarului.

Au fost două momente slabe pentru marele campion elvețian: primul în fix debutul partidei (primul game), iar al doilea pe final. Roger le-a dat speranțe fanilor săi, a revenit de la 0-2 până la 3-2, dar a cedat în final setul după ce s-a dovedit neinspirat în alegerea loviturilor. În plus, serviciul nu l-a mai ascultat pe Federer atunci când ar fi avut mai multă nevoie, iar Dominic și-a trecut (meritat pe undeva) manșa în statistica sa.

Setul II

Observând forța cu care Thiem a returnat de pe linia de fund (a trimis violent cu forehand-ul austriacul), Roger a încercat să schimbe din mers planul tactic, iar venirile la fileu au reprezentat o variantă. Singura problemă: Federer a venit uneori la plasă pe mingi moi, slice-uri, iar Dominic a avut ocazia nesperată de a-l pasa de câteva ori pe mult mai titratul său adversar.
Jocul a devenit din ce în ce mai echilibrat, iar break-urile nu și-au făcut apariția în primele zece game-uri. La 5-5 (la fel ca și în primul set), Roger a făcut un game foarte slab de serviciu, iar Dominic a reușit un break alb.
Aflat pe un val de încredere, Thiem a ajuns în situația de a avea o minge de meci, pe care însă a irosit-o. După ce i-a refuzat lui Roger o șansă de break, austriacul a închis partida cu un identic 7-5, 7-5, după o oră și 40 de minute.