Legenda bradului de Crăciun. Cum se împodobește în așteptarea Moșului

Legenda bradului de Crăciun. Cum se împodobește în așteptarea Moșului sursa: Arhiva EVZ

Una dintre cele mai frumoase tradiții pe care toată lumea le respectă în perioada Crăciunului este împodobitul bradului. Toată lumea se strânge în jurul bradului pentru a profită de această sărbătoare și de frumusețile pe care această le oferă.

Împodobirea bradului este un eveniment deosebit și ține doar de ține câtă importantă îi acorzi. Au apus vremurile când aruncăm în grabă niște globuri „sclipicioase” pe crengile pomului, îmbrobodeam bradul cu o ghirlandă țipătoare și lungă de jos până sus și istoviți de muncă depusă pentru desfacerea instalației de lumini, ne întindeam pe canapea și ne gândeam direct la Moș Crăciun, la cozonacii din cuptor și la frigul de afară.

Legendă bradului de Crăciun

Se spune că bradul este un pom al vieții, iar acest lucru se datorează faptului că rămâne mereu verde, oricât de mult ar crește și oricât de mult ar îmbătrâni.

Astfel, bradul de Crăciun Îl simbolizează pe Însuși Hristos, veșnic viu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Despre obiceiul de a împodobi bradul de Crăciun nu se știe exact când a luat naștere. Unii oameni spun că acesta a apărut prima dată la popoarele germane, însă nu există dovezi care să ateste acest lucru.

Ceea ce este important este faptul că fiecare familie creștină respectă acest obicei și că este un obicei care ne umple sufletul și inimile de bucurie.

Când a fost împodobit primul brad în România

Chiar dacă nu știm cum a început acest obicei și cine a avut prima dată ideea de a împodobi bradul de Crăciun, știm când a fost împodobit primul brad în țară noastră.

S-a întâmplat în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție de a împodobi bradul.

Există și persoane care nu au suficient spațiu în casă pentru a alege un brad, oricât de micuț ar fi acesta și optează pentru acele coronițe frumoase pe care să le împodobească. Acestea pot fi ținute și pe ușa de la intrare, nu ocupă mult spațiu, sunt frumoase și îți oferă un pic din magia sărbătorilor de iarnă.

Coronițele de la intrare simbolizează sănătate și noroc, dar ele înfrumusețează și casele.