Imagini de o violență extremă în care o tânără este lovită cu sălbăticie au fost trecute cu vederea de martori și de proprietarii unui complex rezidențial de lângă București.

Nici polițiștii „n-au mișcat în front”, deși au fost sesizați de aproape zece zile.

Secretul actelor de violență care au avut loc pe17 august au ieșit la iveală abia acum, după ce un martor a făcut publică înregistrarea pe Facebook, cu momentul agresiunii.


Iohannis, despre cârdășia polițiștilor cu interlopii: „Le voi solicita să explice public”

Cutremur în Ministerul Afacerilor Interne: Șeful Anticorupției, dat afară!


În imagini se observă cum se încaieră două tinere pe marginea unei piscine. Mai mulți oameni aflați la fața locului intervin să le despartă.

Însă, la un moment dat, un tânăr intervine și o lovește cu pumnul, de mai multe ori, pe una dintre ele.

Cel care a postat imaginile pe Facebok transmite că agresiunea a avut loc la Piscina Aqua Garden Militari, din cartierul rezidențial Militari Residence, situat în comuna Chiajna, județul Ilfov.

După apariția imaginilor în spațiul public, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov a transmis că au fost sesizați de incident, însă nimeni nu a depus plângere.

Drept urmare, nu a fost deschis un dosar penal, pe motiv că cercetarea se face doar la plângerea prealabilă a unei persone, așa cum prevede Codul Penal.

Cei identificați ca fiind implicați în această dispute sunt trei cetățni englezi, un bărbat și două femei.

Iată ce a transmis IPJ Ilfov, după apariția imaginilor video:

„La data de 17 august a.c.,în jurul orelor 18:34 Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că în comuna Chiajna,  la piscina unui complex rezidențial mai multe persoane se ceartau  și aruncau cu lucruri.

La fața locului s-au deplasat imediat polițistii din Chitila pentru efectuarea de activități specifice însă, în momentul în care aceștia au ajuns la locația respectivă conflictul nu se mai afla în desfășurare.

În urma activităților specifice, polițiștii au identificat 3 persoane de cetățenie engleză,  respectiv două fete și un băiat,  acestea fiind conduse la sediul poliției din Chiajna pentru audieri.

Persoanele în cauză nu au semnalat săvârșirea vreunei agresiuni și nu au formulat plângere penală prealabilă pentru comiterea  vreunei fapte de natură penală,  privind incidentul respectiv.

De asemenea, nici administratorul societății respective nu a semnalat organele de poliție cu privire la comiterea vreunei fapte de natură penală”.

Polițiștii au mai adăugat că, „în urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din Chiajna efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor și împrejurărilor în care a avut loc incidentul,  în vederea luării măsurilor legale care se impun”.