Evenimentul Zilei > International > Legăturile PERICULOASE dintre George Soros și Hillary Clinton. Cum se CUMPĂRĂ o guvernare. PUMNUL în gura americanului
Legăturile PERICULOASE dintre George Soros și Hillary Clinton. Cum se CUMPĂRĂ o guvernare. PUMNUL în gura americanului

Legăturile PERICULOASE dintre George Soros și Hillary Clinton. Cum se CUMPĂRĂ o guvernare. PUMNUL în gura americanului

Recentele dezvăluiri DC Leaks despre finanțările dubioase ale lui George Soros, fie pentru a manipula alegerile din Europa, fie pentru a sprijini cauze anti-israeliene, reprezintă o lovitură importantă la adresa lui Hillary Clinton, dat fiind că Soros este unul dintre cei mai importanți donatori ai candidatului Democraților în alegerile pentru Casa Albă.

Până acum, în acest ciclu electoral din Statele Unite, Soros a donat peste 25 de milioane de dolari pentru Clinton și alți membri ai Partidului Democrat, relevă un documentar realizat de Observer. De asemenea, Soros a mai finanțat și Media Matters, un ONG care monitorizează presa americană, întemeiat de David Brock și care acționează fățiș în beneficiul lui Clinton (de pildă, Media Matters desfășoară programul Correct The Record, care angajează trolli pentru a răspândi ideologia pro-Clinton pe Internet și a contracara atacurile la adresa acesteia), scrie Observer.

Soros a fost și un donator major și pentru Center for American Progress, un think tank fondat de managerul de campanie al lui Clinton, John Podesta. CAP conduce și site-ul pro-Clinton ThinkProgress.com.

Legăturile dubioase dintre Soros și Clinton au influențat inclusiv mandatul de secretar de stat al acesteia. Un e-mail publicat de Wikileaks dezvăluie că, în 2011, Soros o instruia pe Clinton să se amestece în politica Albaniei – îndemn pe care aceasta l-a urmat.

Soros a tras foloase directe din Acordul de Liber Schimb cu Panama, încheiat în 2011 ca urmare a presiunilor lui Clinton și Obama, după cum arată dosarul Panama Papers, mai multe companii ale mogulului fiind implicate în scandal. Acordul de Liber Schimb cu Panama a deschis porțile pentru ca miliardari asemenea lui Soros să beneficieze de paradisul fiscal.

Soros și-a creat o proastă reputație de mogul lacom la începutul anilor 1990, când de unul singur a aruncat economia Marii Britanii în criză, speculând împotriva lirei sterline. Afacerea, numită „Miercurea Neagră”, i-a adus lui Soros un profit de peste un miliard de dolari, pe spinarea economiei britanice.

În 1998, prim-ministrul Malaysiei l-a atacat pe Soros pentru că ar produce influențe negative asupra economiei țării sale speculând împotriva monedei acesteia.

Senatorul democrat Tim Caine, care candidează pentru funcția de vicepreședinte al Statelor Unite în tandem cu Hillary Clinton, a participat recent la o cină privată cu fiul lui Soros, Alexander, despre care se știe că are mereu ușile deschise la toți liderii democrați.


La ceremonia de desemnare a lui Clinton drept candidată, participanții la Convenția Democraților au avut grijă să sublinieze că sumele uriașe de bani pompate în campania candidatei lor nu îi vor afecta câtuși de puțin mandatul, în caz de victorie.

Despre legăturile dintre donațiile pentru Clinton din partea marilor companii și donatori individuali și cum au influențat acestea mandatul ei de secretar de stat s-au scris numeroase articole și tomuri întregi.

Nu există nici un temei să credem că lucrurile se vor desfășura altfel, dacă Clinton va fi aleasă președinte. Ușile deschise pentru Soros la Clinton și la alți lideri ai Partidului Democrat au fost bine documentate.

Autorul documentarului din Observer încheie pe un ton sumbru:

„Democrația a involuat spre un sistem care funcționează numai pentru milionari și miliardari, cu bani și cu dorința ca vocile acestora să se facă auzite la guvernare, prin donațiile uriașe din campanie, reducând în același timp la tăcere vocea alegătorului american de rând.”