Lazăr susține că instituția pe care o conduce nu poate cuvertura peste aceste fapte. "De ce este de actualitate această temă? Pentru că se aud voci în spaţiul public care spun că această infracţiune trebuie să fie dezincriminată. De ce?

Pentru că deranjează prea multă lume. Dacă toată lumea încalcă o lege, atunci înseamnă că legea nu este bună – am auzit acest raţionament expus cu curaj. Ei bine, nimeni nu trebuie să se expună ridicolului. Legile sunt făcute pentru ca noi să avem o conduită conformă cu legile lumii civilizate", a spus Lazăr. 

Ba mai mult, Lazăr le-a transmis și un mesaj politicienilor care susțin dezincriminarea conflictului de interese. "Eu nu mă aflu în situaţia să fac dispute cu politicienii, însă pot să spun că, din jurisprudenţa din această carte, ne putem da seama că am descoperit şi am tras cuvertura de pe un număr de infracţiuni foarte specifice, comise de funcţionarii publici.

Noi nu putem să tragem cuvertura înapoi peste aceste fapte. Este clar că ele sunt comise şi noi le vom urmări pas cu pas. Soluţia nu este dezincriminarea acestor infracţiuni", a spus Augustin Lazăr. 

ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA!