Evenimentul Zilei > Justitie > Lazăr, despre PROTOCOLUL cu SRI: „Cineva trebuie să răspundă”
Lazăr, despre PROTOCOLUL cu SRI: „Cineva trebuie să răspundă”

Lazăr, despre PROTOCOLUL cu SRI: „Cineva trebuie să răspundă”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni seară, că protocolul cu SRI din 2006, se referă la securitatea națională și că se vor elimina alineatele declarate neconstituționale de către CCR. El a adăugat că cel care a furat și publicat protocolul va trebui să răspundă pentru faptele sale.

„Aş dori să mă refer la protocolul pe care l-am semnat personal şi cel din 2016 se referea la securitatea naţională şi la problemele de apărare antitero. Avem obligaţia de a proteja securitatea naţională şi a altor state, de a combate terorismul. Cum e posibil ca cineva să fure un document care este clasificat, într-o instituţie a statului român şi să îl arate la televizor ca mod de a porni un atac la adresa Ministerul Public. E ceva ce a încălcat Constituţia, voi în activitatea voastră nu respectaţi Constituţia şi să pornim procedura de revocare a procurorului general! Iată că vine CCR, aşteptăm şi motivarea, dar ne spune că acest protocol privind lupta antitero este constituţional”, a delcarat Augustin Lazăr, la Digi24.

Augustin Lazăr a spus că cele două alineate declarate neconstituționale vor fi eliminate, adăugând că cineva trebuie să răspundă pentru publicare acestuia.

„Protocolul în integralitatea lui nu a fost declarat neconstituţional. Cum e posibil să îl foloseşti pe post de bumerang politic? Cineva trebuie să răspundă. (…) Cum e posibil şi cine îşi asumă răspunderea dintre persoanele care l-au furat, l-au arătat la televizor? E o cauză în curs, dar s-ar putea ca presa să se interese mai bine asupra acestei cauze. Ba mai mult să producă o procedură de revocare care încalcă grav dispoziţiile legii în vigoare”, a mai spus Lazăr.