Editura Evenimentul si Capital

Codruța Kovesi și-a cumpărat un soft pentru a vedea dacă lucrarea sa de doctorat e sau nu plagiat. Recunoaște ea astfel că lucrarea a fost scrisă de altcineva?

Ion Cristoiu
Autor: | | 38 Comentarii | 3111 Vizualizari

După debarcarea lui Florian Coldea, asigurată de cuplul Klaus Iohannis – Eduard Hellvig, că nu i se va întîmpla nimic, deoarece fostul partener de Binom a fost executat de ei și nu de Sebastian Ghiță (puneți pariu că Sebastian Ghiță nu va mai face nici o dezvăluire, acum că și-a îndeplinit misiunea?), Codruța Kovesi a pornit într-un lung turneu prin presă pentru a contraataca valul de acuzații aduse înainte de rezolvarea problemei Coldea (deși i se bătea zilnic apropouri, fostul nu se lăsa dus de la SRI).

În doar două zile, cea care potrivit Legii e un simplu procuror adjunct al Parchetului general, a dat nu mai puțin de opt (OPT!) interviuri.

Nici un demnitar al României postdecembriste n-a reușit această performanță. Ea se datorează nu interesului stîrnit de persoana Codruței Kovesi (după primele interviuri date de cinveva, orice instituție de presă nu mai are chef să ia respectivului un interviu, sigură că respectivul se va repeta), ci presiunilor făcute de șefa DNA asupra Presei pentru a fi mediatizată. În cazul Diviziei Presă a Binomului, presiunea s-a făcut prin ordine primite de la Șefa Acoperiților de la SRI, starletușca Elena Iftode, iar în cazul posturilor publice prin invocarea condiției acestora. Le-am citit pe toate. Nota lor definitorie e tupeul nemărginit al unei persoane mărginite.

Fotografiile generălesei SRI din vacanțele de lux surprind prin lipsa oricărei prudențe. Șefa acoperiților din presă nu numai că se lasă fotografiată în ipostaze de lux provocatoare, dar mai mult ea pune să fie fotografiată pe yaht sau cu paharul în mînă, pentru a arăta lumii că ea petrece la Monte Carlo și nu la Amara. Repet, Elena Istode n-a fost dibuită într-o situație incompatibilă la modul absolut cu funcția sa anticorupție din SRI, altfel spus, n-a fotografiat-o cineva pe ascuns, împotriva voinței sale, ci ea a stat să fie fotografiată și, mai mult, s-a crăcănat în fața aparatului și a celui care l-a mînuit.

De ce a făcut asta? Nu-și imagina că într-o zi presa o va da în gît. Cum să apară ea în ipostaze compromițătoare, marea șefă de la SRI, cea care a fost în celulele de criză pentru salvarea lui Traian Băsescu, în presa ai cărei patroni, dacă vor sînii ei, pot fi săltați de DNA cît ai clipi?!

Elena Istode, Codruța Kovesi și multe alte personaje, care au alcătuit și alcătuiesc Sisemul instituțiilor de forță, disprețuiesc opinia publică, arată fundul milioanelor de cetățeni, pentru că ele se consideră, ca și foștii securiști de pe vremea Anei Pauker, deasupra oamenilor de rînd, locuitori ai unui Serai pînă la care nu pătrunde ochiul judecător al românilor.

Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță sînt dominate de mărturisiri despre petreceri ale noii nomenkalturi – șefii Sistemului – în vile de lux, cu lăutari, cu chiolhanuri. Femeile sînt folosite și pentru altceva decît pentru pupatul ceremonios al mîinii.

Interviurile Codruței Kovesi sînt străbătute de acest dispreț definitoriu față de opinia publică, față de cetățenii pe care ea îi poate aresta cînd îi vrea bretonul. Sub acest semn, interviurile sînt un straniu amestec de agresivitate bolnăvicioasă, de minciună sfruntată, de răstălmăcire a realităților, de semidoctism chiar în domeniul juridic.

Pe ce se bazează tupeul Codruței Kovesi de a minți pe față? Pe faptul că interviurile sînt date la Presa Binomului – Digi Tv, Ziare.com, Agerpres, News.ro, Europa FM. Ea minte, pentru că-i știe pe cei care o intervievează drept slugi de ale sale. Cum să cuteze Ioana Ene Dogiu s-o întrebe, după ce Codruța Kovesi a spus că toți cei care o atacă sînt plătiți de corupți, dacă are probe în chestia asta?

Ca să nu pută, Codruța Kovesi a acceptat să meargă și la Radio România Actualități. Ghinionul ei! Aici a dat peste Alexandra Andon, ziaristă de excepție. Și a început Alexandra Andon s-o întrebe despre toate acuzațiile din presă, s-o oblige să precizeze cînd simțea că interlocutoarea minte de îngheață apele lui ianuarie 2017! Interviul a fost dat pe 20 ianuarie 2017.

Grație profesionalismului dovedit de Alexandra Andon, interviul cu Codruța Kovesi rămîne în posteritatea gogoliană a României prin acest fragment în care Codruța Kovesi, declară că și-a luat un soft pentru a vedea dacă a plagiat sau nu în cazul tezei de doctorat:

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI