”Eu vorbesc de toţi politicienii din România, în momentul de faţă cred că ar trebui să fim mai reţinuţi în declaraţii, pentru că una e campania internă şi alta e relaţia cu Comisia Europeană şi cu ţările importante din Uniunea Europeană. Aici va trebui să reclădim şi nu poţi să reclădeşti o asemenea relaţie dacă în fiecare a doua zi vii cu o contra-declaraţie, chiar dacă nu întotdeauna acest declaraţii reflectă sută la sută ceea ce s-a întâmplat în România. Deci să stăm mai liniştiţi în această perioadă, ăsta e sfatul meu (…) Nu neapărat trebuie să răspundem la aceste declaraţii, ci trebuie, noi, aici, să demonstrăm că funcţionăm. Doamna Reding poate să facă declaraţii, nicio problemă, şi alţii. Noi haideţi să vedem ce e în ograda noastră. Probabil că nici doamna Reding nu făcea asemenea declaraţii dacă nu erau unele probleme, deci e clar din acest punct de vedere", a arătat Borbely, conform Agerpres.
Politicianul crede că nu va fi uşor ca politicienii români să se abţină, întrucât "au fost foarte multe informaţii şi trunchiate care au ajuns nu în totalitate la Comisia Europeană sau la UE şi au fost nişte evenimente, care au alimentat aceste suspiciuni". Potrivit lui Borbely, interesul naţional al României este "să strângă rândurile”, să ”ne uităm ce facem cu economia", fiecare partid să se pregătească de alegeri şi să nu se ocupe de alte problemele, iar diplomaţia românească să aibă o poziţie unitară.

În ultimul timp, liderii USL au reacţionat extrem de agresiv la criticile formulate de diverşi oficiali europeni, cele mai dure atacuri fiind îndreptate împotriva cancelarului german Angela Merkel şi a comisarului european pe Justiţie, Viviane Reding.
CITIŢI ŞI:

  • Ponta: "Relaţiile între Germania şi România nu pot fi stricate nici de oameni politici ca mine"
  • Oficial german cere ca OSCE să supravegheze alegerile parlamentare din România. Ar putea fi fraudate "în stil mare", explică acesta
  • Victor Ponta, atac la vicepreşedintele CE, Viviane Reding: „Vorbeşte după ureche”