Lucrurile s-au aranjat, sicriul a intrat, conferința de presă de la Cotroceni a început, așa că am văzut că iar s-a înmuiat avântul lui Klaus Iohannis. De-abia scrisesem că are toate atributele să ia România de coarne, fiind ușor entuziasmat atunci când a anunțat respingerea cotele obligatorii de refugiați și s-a terminat. Parcă văd un episod din Las Fierbinți, varianta oficială. 

"Vampirul" Ponta, care nu-i vampir, ci doar un șmecher hotărât să-i facă pe fraieri să-l ia în serios (înserial, nu în viață :-), este atacat de Klaus Iohannis și ai lui cu toate armele din dotare. Țeava cu cornete de hârtie, plină de argumente stupide de tipul "nu are rost să-i cerem demisia acum, pentru că Președintele se duce la ONU unde se vede cu Obama" sau "nu mai vin investitorii în România, dacă-i scandal între Iohannis și Ponta", coafează un calcul cinic, politic. Iar pentru asta sunt folosiți tot felul de agenți de influență din mass-media stimulați să difuzeze un mesaj moral menit să mascheze o realitate obscenă. 

De fapt, liberalii și liderul lor de facto, Klaus Iohannis, nu-l vor plecat cu adevărat pe Victor Ponta de la Palatul Victoria. Dimpotrivă vor prelungirea acestui scandal cât mai mult posibil, pentru că realitatea sondajelor le spune că sunt în urma PSD, iar asta-i încurcă. Bâlbâielile din zona Codului Fiscal, lipsa de consistență a liderilor săi, în frunte cu Alina Gorghiu și Vasile Blaga, blaturile politice făcute pe față – ultimul fiind cel de la Primăria Capitalei – i-au adus în situația asta. Pentru că n-au alte soluții au ales calea scandalului, în speranța erodării procentelor lui Victor Ponta/PSD. Discretele apeluri la demisie venite dinspre Președintele României sunt rezultatul unui calcul tactic, nu al unui bun-simț ardelenesc, așa cum încearcă să creadă Vasile Dâncu. Într-o strategie de amplificare a conflictului.

Pentru că mai există o altă armă în aceeași bătălie: crăcanul cu invizoace. Care pișcă rău!  Va urma o presiune internațională, dublată de una internă, cu aceeași arhicunoscuți actori media și politici, menită să-l facă pe Victor Ponta să cedeze. Pilonul central al strategiei concepută la Cotroceni este ca Victor Ponta să cedeze greu, după presiuni, nu imediat! Să demisioneze și să mute decizia desemnării unui prim-ministru în mâinile lui Klaus Iohannis. Dacă ați observat, Președintele României a evitat să se pronunțe asupra unui asemenea moment. Ar fi fost extrem de simplu să cheme toate partidele la Cotroceni, pe rând sau împreună, să înceapă o rundă de consultări, în care să vadă dacă are în față aceeași coaliție guvernamentală, Liviu Dragnea – Călin Popescu Tăriceanu – Gabriel Oprea, sau nu. Iohannis evită un asemenea moment, pentru că vorbim de calea dialogului, nu a confruntării. Iar dialogul nu-i prevăzut în scenariu.

Numai că în câteva zile strategia s-ar putea să se dovedească greșită, iar raportul de forțe s-ar putea schimba! Problema refugiaților ce urmează să vină în România s-a umflat, este roz și prezintă umflături, cum ar zice Bobiță din Las Fierbinți. România va primi COTE OBLIGATORII, în prima fază peste 6.000 de refugiați, după aceea,  nimeni nu are vreo idee, dar vor fi mai mulți… 

Nu pot decât să constat că Traian Băsescu a avut încă o dată dreptate atunci când a spus că România a făcut o mare greșeală la Consiliul European din iunie, atunci când Klaus Iohannis a acceptat PRINCIPIUL COTELOR, pentru că acum nu se mai putea opune. Sunt tare curios dacă atunci când va apărea emoția în opinia publică, văzând cum vin mii de africani, afgani și sirieni la București, Timișoara, Rădăuți, Galați, Giurgiu, va mai funcționa teoria Vampirului Ponta! Eu cred că nu.

 

P.S. În valul atacului cu invizoace se strecoară și informații false. "Am gresit, drept pt care imi prezint scuzele. Luat de val, am scris ca Ponta a mintit cand a scris ca Guvernul si-a achitat datoriile la Fond. De fapt, banii cu care suntem datori vor pleca dinspre BNR, nu dinspre Guvern. Frumos e sa-mi prezint scuzele, ceea ce si fac. C-asa e corect". Jurnalistul publicatiei online Hotnews, Dan Popa, a recunoscut intr-o postare pe Facebook ca, "fiind luat de val", a dezinformat cu privire la faptul că Guvernul nu ar fi plătit partea de datorie către FMI. Întrucât a făcut-o în așa fel încât să nu poată citi decât prietenii săi de pe Facebook, îl ajut cu scuzele sale. N-am prea înțeles ce a însemnat "luat de val", dar cred că de apreciat că-și cere scuze. Chiar și atât de discret…