Evenimentul Zilei > Horoscop > Lanțul lui Sf. Petru, Lancea Destinului și Sfântul Graal. Atenție, Elon Musk angajează! Balanțele clarifică lucrurile, Peștii sunt gânditori
Lanțul lui Sf. Petru, Lancea Destinului și Sfântul Graal. Atenție, Elon Musk angajează! Balanțele clarifică lucrurile, Peștii sunt gânditori

Lanțul lui Sf. Petru, Lancea Destinului și Sfântul Graal. Atenție, Elon Musk angajează! Balanțele clarifică lucrurile, Peștii sunt gânditori

Pe 16 ianuarie s-au născut Niccolo Puccini, Ethel Merman, Fulgentio Batista, Andre Michelin, Kate Moss, Sade, Radu Gheorghe, Catrinel Paraschivescu, Dragoş Alexandrescu, Radu Paladi, Virgil Calotescu.

În calendarul creștin-ortodox este Închinarea cinstitului lanț al Sf. Apostol Petru, Sf. Danact, citeţul, Sf. Pevsip și cei împreună cu el.

 

 

O să mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce mai este şi cu lanţul lui Sf. Petru? Ei bine, este un „artefact”, cei care au văzut serialul „Warehause 13” ştiu despre ce vorbesc.

 

Când Sfântul Apostol Petru a fost dus în temniţă de către Irod împăratul a fost legat cu două lanţuri de fier. Noaptea a venit îngerul Domnului şi i-a dat un ghiont în coastă de pe dată au căzut lanţurile de pe Apostol şi l-a scos afară din temniţă. Nişte credincioşi, în taină, au luat lanţurile şi au văzut că au mare putere tămăduitoare, de la trupul Sf. Petru. (Olteanu, CPR, pag 56, Vieţile Sfinţilor, pag. 664,665)

 

Deci, evident, un „artefact”, probabil că se afla în Depozitul 4, adică în subsolul Bibliotecii din Alexandria. Poate, împreună cu Lancea Destinului și Sfântul Graal.  Ei probabil că o să mă întrebați ce părere am de cartea ”L’Empire du Graal” pe care vă spuneam că am început-o acum câteva zile. Ei bine, nu cred că sunt cea mai bună sursă. M-a dezamăgit, acesta este adevărul. Nimic nou, nimic spectaculos, nimic minunat, repet, pentru mine. Poate să fie un mare succes box office dar eu știu că a fost altfel. Așa cum i-am spus acum cincizeci și cinci de ani profesorului de biologie, care a rămas cu gura căscată – despre dinozauri, era vorba despre T-Rex, că eu am văzut că nu-și târăsc coada pe pământ cum era grafica în manual, ci o țin în sus, ca pisica, se echilibrează cu ea.

 

Sfântul Petru, păstrătorul cheilor Paradisului şi cel căruia Iisus i-a poruncit „tu să-Mi urmezi Mie”, adică să ţină seama de ceea ce a spus Învăţătorul, (să ne amintim că Petru „piatra” s-a lepădat de Iisus de trei ori) nu să facă Biserică şi să devină Papă cum a întors-o Biserica Universală ca să-şi creeze o bază divină, ei bine, Sf. Petru are, în concepţia populară o legătură strânsă cu lupii. Lupii sunt câinii lui Sân Petru, se spune în popor.

 

Îmi vin în minte atâtea legende şi poveşti frumoase auzite aici, în ţara noastră, sau în Balcani, sau la armeni, sau la ruşi, până la evrei și persani, că nu ne-ar ajunge timpul până la Sfinţii Paşti. Căutaţi aceste istorii şi citiţi-le, vă îmbogăţesc sufletul cu adevărata avere, „folklore-ul”, înţelepciunea populară.

 

Legenda spune că acum, zilele acestea ale anului, Sf. Petru stă la sfat cu lupii, cam trei zile, cele trei zile geto-dacice, şi le hărăzeşte fiecăruia ce să prade în anul ce vine. Episodul aminteşte de Zamolxe, care stătea la sfat cu Lupul Şchiop, de una, de alta, de vremurile ce o să vină.

 

Redutabilele carnasiere au avut o legătură ciudată şi aş putea spune chiar prietenoasă cu omul de la sfârşitul neoliticului. Haita de lupi şi echipa de vânători se ajutau, reciproc, uneori. Omul devenise cel mai redutabil prădător, suliţa cu vârf de silex, primele arcuri simple, toporul sau maiul de piatră erau arme necruţătoare. Ierbivoarele mici, căpriorul, iepurii, uneori chiar zimbrul, mamutul, sau chiar marile feline şi temutul ursus spelaeus cădeau în faţa armelor şi a strategiei de vânătoare a oamenilor, strategie împrumutată de la haita de lupi.

 

Rudyard Kipling, în delicioasa lui „Carte a junglei” face, de fapt, o satiră socială, o fabulă a partidelor politice britanice, organizate ca o haită, de la lupul alfa, şeful partidului, la ultimul venit.  Organizare care dăinuieşte şi astăzi, oriunde este un partid politic, adică o haită de prădători, puşi numai pe jaf şi înavuţire.

 

În neolitic, lupul, carnasierul, a observat că omul ucide de plăcere, de cele mai multe ori mult peste posibilităţile de transport, sau de conservare. Aşa că haita de lupi urmărea echipa de vânători, uneori chiar hăituind ierbivorele către suliţele oamenilor, oameni care le lăsau lupilor prada pe care nu o puteau căra. Apoi lupii s-au stabilit pe lângă aşezarea întărită a oamenilor, trăind din resturi și chiar fiind hrăniți de oameni, pentru că asigurau paza satului, nu lăsau alte sălbăticiuni să se apropie de sursa de hrana a haitei. Au devenit, încet, încet, câini, în zeci de mii de ani.  Aşa spune savantul german Julius Lips, cel care explică obârşia tuturor lucrurilor şi nu avem niciun motiv să nu credem că a fost aşa! Cine are un căţel ştie cât de inteligent este credinciosul patruped! Eu am nouă căței, așa că am de nouă ori mai multe motive. Dar, cățelușele prcă sunt mai deștepte și mai cooperante, cel puțin eu așa am constatat.

 

Sf. Petru, prin Lupul Şchiop, are o sarcină de la Domnul. Trebuie să sancţioneze exemplar, să pedepsească pe leneş, pe sperjur, pe mincinos, pe renegat. Şi pe cei care nu au grijă de animalele lor. Asta nu prea a plăcut ţăranilor noştri.

 

Există un sentiment fabulos în spiritul, în folclorul românesc, ba poate în întregul folclor european. O plăcere, respect, dar şi teamă şi respingere faţă de Lupul Şchiop, cel mai redutabil Filip. Şi faţă de lupi, în general.

 

Dacă stăm să ne gândim, niciodată cei drepţi, onorabili, credincioşi, cinstiţi şi purtători ai sarcinii de a aplica, de a realiza Cuvântul Domnului nu au fost foarte populari. Să ne amintim, de exemplu, de Torquemada, Marele Inchizitor, sau de alţi Executori, sau Magistraţi ai credinţei, moralei, cinstei şi dreptăţii din istorie.

 

Dragi lupi, padawni și hobbiți, sărim de la Lupul Șchiop la un Lup modern. La Elon Musk – tare îmi place ceea ce spune și ceea ce face! Sunt tot timpul cu ochii pe el, acolo, în fabricile lui imense se forjează viitorul. Sunt binecuvîntat și cu surse de încredere, dar am promis să spun și scriu numai ce mi se permite, ceea ce a apărut, oarecum, în presă. Dar, nimic nu mă oprește să adaug amănunte pe care numai eu și cei din jurul lui Elon Musk le știu. Elon Musk angajează informaticieni și ingineri!

 

Sunt două direcțiile lui preferate: automobilul electric autonom și zborul spre Marte. Pentru Tesla Motors, Elon Musk a furat specialiști de prim rang de la Apple. Pentru că Elon Musk nu construiește numai un automobil revoluționar, al viitorului, ci și un nou tip de computer și de poziționare în spațiu.

 

Doug Field, inginerul de hard, vicepreședinte a lui Mac, Rich Heley, inginer specializat în aliaje și tehnologia materialelor, șef de divizie la Apple, Matt Casebolt, inginer aeronautic, mare șef la MacBook, Jim Keller, cel care a proiectat chipul pe baza căruia este realizat iPhone, au plecat de la Cupertino pentru Tesla și SpaceX. Acum câteva zile li s-a alăturat și Chris Lattner, care pare a fi un ilustru necunoscut pe lângă numele mari de mai sus. Nu și în lumea soft a creatorilor de limbaje și coduri. Lattner a proiectat și construit, a scris limbajul pentru Swift, LLVM și Clang. Tot nu este clar?

Ei bine, Chris Lattner este cel care a făcut posibile realizarea multor chipuri de procesoare, inima calculatorului, și a lui iPhone.

 

Finul meu estimează că în ultimii doi ani Elon Musk a atras de la Apple peste o sută de proiectanți, tehnicieni și ingineri, specialiști de prima clasă.

Dacă Apple, se pare, că a atins limita dezvoltării, Tesla este doar la început. Tesla este noul Apple!

 

Care este proiectul secret al lui Elon Musk? Este evident și fără studii tehnice. Tesla Motors și SpaceX au nevoie de un procesor nou, revoluționar, de o concepție inovatoare. Elon Musk o să-l facă! De ce? Simplu, pentru că este un geniu în management și știe să-și motiveze oamenii, ca nimeni altul. Nu oferă salarii mari, din contră, abia îți ajung banii să achiți facturile! Dar, băiatul ăsta deștept, într-adevăr deștept, nu este o porcărie de a lui Băse, oferă bonusuri enorme la atingerea unei etape, lunare, sau semstriale, din proiectul la care lucrezi. S-au primit și 800.000$ pentru fiecare specialist, pentru predarea unui proiect, excelent executat, mai devreme cu șase luni.

 

De aceea, Elon Musk nu anunță, deseori, locurile vacante pentru personalul pe care trebuie să-l angajeze. Este asaltat zilnic de mii de CV-uri. Dar vă dau un pont! Are mare nevoie de ingineri specializați în tehnologia materialelor extreme și de specialiști soft în procesoare și IA. Cine se crede în stare, să încerce, încercarea moarte n-are!

 

Într-adevăr, norocul ajută pe cei care îndrăznesc, este o veche vorbă din măreața Romă, după cum tot o vorbă înțeleaptă a lui Scarlett O’Hara, spune că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

BERBEC   Astăzi, la început de săptămână, crezi că poţi uita vechile tale probleme şi frustrări şi să „începi o viaţă nouă”. Speranța nu moare niciodată! Dar, e necesară și o schimbare a ta, de fond! În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa minte din interes sau din prostie. Treburile de rutină le faci, însă, bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. O seară mai tensionată, nu primi nici o provocare, e doar luni, păstrează-ți forțele.

 

TAUR   La serviciu arată că ești preocupat și ocolește discuțiile pe proiecte viitoare. Acasă, evită, pe cât posibil, dialogurile în familie, sau vorbele, în contradictoriu, cu partenerul de viaţă. O zi profitabilă prin veştile şi informaţiile pe care le primeşti. O veste bună şi una rea. Pe care vrei să o primeşti prima? Stelele îţi sugerează să-ţi faci ordine în suflet şi în sertare. În orice caz, tot ceea ce vei începe astăzi pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit. Starea aceasta se prelungeşte până la sfârşitul săptămânii, o săptămână întreagă, deci. Ocupă-te, deci, de cultură şi artă!

 

GEMENI  Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă și utilizează orele de lumină pentru treburile importante. Pe seară ocupă-te de programul tau obişnuit, nu ieși în oraș, stai acasă, e mai bine! Astăzi se pot întâmpla multe chestii neplăcute dacă nu eşti atent. Statistic, pentru zodia Gemenilor cea mai neplăcută chestie este să te loveşti în colţul mesei când te repezi să răspunzi la mobil. O zi cam nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura. În astfel de ocazii lumea zice prostii considerate mai târziu fraze celebre de către posteritate. Marile personalităţi s-au ilustrat cu fraze scurte devenite celebre.  Sigur o să găseşti ceva să zici: ouch, de exemplu!

 

RAC   Un horoscop complex, cu multe aspecte, te îndeamna la discreţie, calm şi la mai multă diplomaţie cu cei din jurul tău, dar mai ales cu colegii de la birou. Zâmbeşte şi laudă pe toată lumea! O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine.  De asemenea – vechea ta problema – femeile sau bărbaţii, după gen şi caz. Cu o astfel de configuraţie astrologică te îndragosteşti uşor şi de cine nu trebuie, sau cheltuiești mult pe ce nu îți trebuie!

 

LEU   Bănuielile tale prind formă, ai avut, încă odată, dreptate, așteaptă momentul potrivit. Dar, ești lipsit de obiectivitate. Politicul corect nu face parte dintre felurile tale de mâncare! Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre Lei este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor.

 

FECIOARĂ   De astăzi intri într-o periodă mai aglomerată care nu e pe placul tău. Trebuie sa ceri ajutor, sa-i mai pui şi pe alţii la treabă. Păstrează-ţi umorul, este ultima redută în aceste vremuri! Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, așa încât poți să te strecori prin iarna aceasta geroasă, medievală şi cam incertă spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii, la un vin fiert, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

 

BALANŢĂ   Comunicarea este avantajată. E necesar să clarifici lucrurile, să le pui la punct. Subliniază de mai multe ori ceea ce vrei tu, punctul tău de vedere, nu te pierde în multe demonstrații. Astazi sinergia și configurația planetelor te avantajeaza în dragoste și relatiile sociale, dar sunt mai puțin favorabile la bani si glorie.  Influentele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci libanez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost! Carisma personala, "magnetismul animal" cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă. Se apropie nişte termene şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

 

SCORPION    Astăzi te simți în formă și, oarecum, stăpân pe situație, ești binevoitor și asculți problemele celor din jurul tău, gata să-i ajuți. Se întâmplă ceva, care te avantajează pe termen lung! Trebuie să recuperezi ziua de muncă de ieri, duminica, când nu ai lucrat. Dar nu poţi, s-au aglomerat prea multe. Partenerul tau se întoarce, sau pleacă, nici el nu ştie. Atenţie, mare atenţie! Fii conservator şi precaut. Dă adevarata importanţă lucrurilor şi foloseşte propria scală de valori. Ai un umor excelent, un optimism solid, dorinţa să scrii, să comunici, să citeşti, dar pe un fond de stres provocat de oboseală şi incapacitatea unui efort îndelungat. Evită să mai aprinzi ţigaretă, după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Totuşi, seara plăcută şi relaxantă.

 

SĂGETĂTOR  Grija față de cei din jur îți atrage astăzi recunoștiința celor pe care i-ai ajutat, cum trebuia, când trebuia. Dacă nu este așa, însemnă că cei în cauză au… uitat! O glumă, dar adevărată! Chibzuiala, tactul si umorul de care trebuie să dai dovadă astăzi constituie un bun exemplu şi in viitor de cum se poate aplana o criză. Astăzi s-ar putea sa ai de mediat între două persoane din anturaj. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie. Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere, sau, dragoste. Cine este previzibil, este uşor de condus. Poţi începe ceva nou, orice, sau poti finaliza proiecte mai vechi. În special amorul este bine aspectat, iar carisma personală atinge cote ridicate. Şi nu uita vorba veche: „ca să ajungi rege, trebuie să te comporţi ca un rege !”

 

CAPRICORN  Toate drumurile duc la Roma! Adică, oricum ai lua-o, ajungi la aceiași concluzie! Eşti privit favorabil de conjunctură. Dar, nu te grăbi, nu risca în proiecte faraonice, prea ambiţioase. O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Stelele favorizează cumpărăturile care le faci astăzi sau micile schimbări în ordinea lucrurilor. Stelele te favorizeaza in achiziţionarea unor obiecte de îmbrăcăminte de sezon, poate de la solduri, pe care o sa le porţi cu plăcere, pentru că iţi stau bine. Peste două luni vine glorioasa primăvară chiar cu vremea si vremurile astea ciudate, capricioase şi chiar neplacute. Astăzi, nu vorbi, însă, fără să-ţi faci înainte un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea.

 

VĂRSĂTOR  Forța convingerilor tale (dacă le ai) impresionează astăzi pe cei din jurul tău. În cazul că nu ai ce spune, ceva interesant, zâmbește cât poți! Face cât un discurs, în Senat, al lui Cicero! Ai o tendinţă către depresie şi tristeţe nemotivată şi o lene de lumea a treia, dacă creieraşul nu ar fi vigilent şi nu ar pune pe toată lumea la treabă. Atenţie la anturajul de sex feminin. Eşti în contradicţie şi pe curs de coliziune! Tu ai, însa, tendinta să vorbeşti mai mult, să cauţi soluţii la problemele şi incertitudinile tale. Astăzi, se pare că ai de suferit din cauza timpului capricios, din cauza ceţii, poate, dar şi din cauza unor situaţii obiective sociale. Luna, în scădere, declanşează unele situaţii la care te aşteptai mai puţin!

PEŞTI   Ceea ce se întâmplă în jurul tău, la serviciu și acasă, te fac gânditor și ezitant. Alternanțele tale de acțiune și apatie arată că ești într-o perioadă vulnerabilă, pe rezervă, mai încet! Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. O zi obositoare, dar până la urmă chiar plăcută. Seară de cumpărături mici, poate în oraş, în compania celor dragi. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celor dragi. Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale, pe seară, cu prietenii sau în familie. Poate îţi descarci sufletul, poate le spui şi lor ce se întâmplă. Poţi să te bazezi pe faptul că mai sunt mulţi oameni onorabili, cinstiţi şi drepţi în România, numai că ei nu apar la televizor. Şi bine fac!

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: