Evenimentul Zilei > Actualitate > LANȚ UMAN în jurul Parlamentului. Protest față de vaccinarea OBLIGATORIE
LANȚ UMAN în jurul Parlamentului. Protest față de vaccinarea OBLIGATORIE

LANȚ UMAN în jurul Parlamentului. Protest față de vaccinarea OBLIGATORIE

Circa 1.000 de persoane au format duminică un lanţ uman în jurul Parlamentului, ca protest faţă de legea vaccinării obligatorii adoptată recent de Senat.

La demonstrație au participat părinţi cu copii mici, tineri şi persoane în vârstă, preoţi şi măicuţe purtând icoane şi cruci în mâini. Manifestanții au venit în Piaţa Constituţiei, pentru a-şi exprima opoziţia faţă legea vaccinării. 

Pe pancartele protestatarilor se putea citi: „Unde exista risc, trebuie să existe alegere”, „Resping încălcarea drepturilor mele ca părinte”, „Vrem medici cu conştiinţă, nu funcţionari publici”, „Jos dictatura vaccinării obligatorii!”, „NU dictaturii medicale!”, „Vrem răspundere penală pentru producătorii de vaccinuri” sau „Nu ne injectaţi cu forţa!”.

„Fără acordul nostru se încearcă introducerea în corpul nostru a unor produse biologice, a unor microorganisme vii, a unor substanţe chimice despre care multe instituţii de cercetare, universităţi de prestigiu din întreaga lume au arătat că sunt toxice pentru organismul nostru. Se încalcă legea privind drepturile pacienţilor”, a spus preşedinte Asociaţiei Pro Consumatori, Costel Stanciu. 

„Aş dori să mulţumesc celor care au venit de la mare distanţă, de la Piatra Neamţ, Bacău, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Braşov, Prahova, Vâlcea, Cluj, Harghita, Sălaj. Este un moment trist, parlamentarii ne-au vândut ca pe vite. Urmează să facem vaccinări fără discernământ, pentru orice fel de epidemie care se va inventa. Este un moment greu pentru noi, pentru ţara noastră, pentru viitorul copiilor noştri. S-ar putea ca Dumnezeu să rânduiască acest moment spre trezirea noastră. De 27 de ani suntem tot mai letargici. Rugămintea noastră este ca în continuare să nu ne dăm bătuţi, să susţinem aceste demersuri civice pentru viitorul naţiunii române”, a declarat preşedintele Alianţei Părinţilor din România, Cristi Flip.

„Au fost şi parlamentari de partea noastră, însă ei au lipsit de la vot, aşa că scorul a fost de 99 la 1. Este un act de laşitate. Dacă vor vedea o susţinere masivă din partea populaţiei, s-ar putea ca aleşii noştri să îşi schimbe atitudinea. În momentul acesta, prin această lege a obligativităţii vaccinării, se joacă sănătatea naţiunii române. În acest moment, bolile degenerative şi în primul rând cancerul ne duc pe locurile fruntaşe din Europa. În condiţiile în care vaccinurile vor fi făcute fără discernământ, cu siguranţă că bolile se vor accentua, iar sistemul medical va fi în colaps”, a mai spus Cristi Flip. 

După mitingul din Piaţa Constituţiei, oamenii au format un lanţ în jurul Parlamentului, sub atenta supraveghere a unui important dispozitiv al forţelor de ordine. 

Organizatorii – Asociaţia Pro Consumatori, Asociaţia Pro Decizii Informate, Asociaţia Lion Mentor, Alianţa Părinţilor din România, Asociaţia Christiana, Asociaţia pentru Apărarea Dreptului la Proprietate şi Sănătate al Cetăţeanului, Asociaţia Învaţă să zbori şi Alianţa pentru Demnitate Naţională – intenţionează să picheteze sediile partidelor parlamentare. Astfel, marţi ar urma să fie pichetat sediul ALDE (orele 10,30 -11,30), PSD (orele 12,00 -13,00) şi PNL (orele 14,00 -15,00); miercuri – USR (orele 11,00 -12,00), PMP (13,30 -14,30) şi UDMR (15,30 -16,30).