Staţiunea Mamaia este celebră pentru preţurile mari prezente în unităţile de cazare, restaurante şi cluburi, iar ultimul exemplu în acest sens este reprezentat de preţul unei banale beri de 0,33 ml.
Situaţia a fost întâlnită într-un cunoscut club din staţiunea situată pe o fâșie subțire între Marea Neagră și lacul Siutghiol. Aici, o bere de 0,33 ml costă 20 de lei. Cât pentru un bax de şase beri, practic!
Nu mai este de mirare că turiştii care ajung la Mamaia au început să ironizeze preţurile întâlnite pe reţelele de socializare. Nu este singurul preţ care a stârnit creativitatea şi furia internauţilor prezenţi pe litoral.
Mulţi dintre turişti acuză că preţurile sunt exagerate în raport cu serviciile prestate şi calitatea acestora. În respectivul club, o apă plată costă 15 lei, iar un suc la 0,25 ml tot 15 lei. Cine are poftă de şampanie trebuie să achite 50 de lei pentru un pahar.
Preţuri exagerate pentru hamsii
Nu este singura anomalie prezentă la Mamaia în acest sezon estival. Un turist a plătit 75 de lei pentru o friptură comandată la un restaurant obişnuit. 70 de lei au fost plătiţi de alt turist pentru o porție de hamsii și o bere la alt local din Mamaia.
Cine doreşte să mănânce un peşte mai bun, trebuie să afle că o porție de calcan pe plită ajunge la 89 de lei. Ce-i drept, mai sunt unii comercianţi care cer pentru porțiile simple de hamsii și guvizi prăjiți între 30 şi 32 de lei.
Nici pe plajă, românii nu scapă de preţurile exagerate. O sticlă de apă de 0.5 litri ajunge la 10 lei la o terasă din apropierea plajei. Cei care vor ca paharul de vin să le fie adus la şezlong au de achitat între 18 și 37 de lei.
Concediul la Mamaia consumă mulţi bani
În acelaşi context, un meniu compus din piure de cartofi, piept de pui și salată de varză costă 46 de lei. Un loc de parcare în Mamaia scoate din portofel 100 de lei, iar o noapte de cazare la un hotel de trei stele din zonă, într-o cameră de 12 mp, cu mobilier de anii 1990, înseamnă 450 lei.
La un simplu calcul, concediul de 4 zile la Mamaia costă peste 3.000 lei. 90 lei costă ocuparea unui șezlong, iar la prânz, o ciorbă de văcuță costă 24 de lei, o chiflă 3 lei, iar smântâna 1,5 lei.
1.800 lei sunt banii pentru cazare, iar 1.000 lei reprezintă prânzul, cina şi sucurile; 384 lei sunt alocaţi pentru parcare şi 360 lei pentru șezlonguri. Plus alte cheltuieli neprevăzute… În acest context, n-ar fi rău să aflaţi cam cât costă o zi pe litoralul românesc.