La Glina se produce energie electrică din gunoaie

La Glina se produce energie electrică din gunoaie

Astăzi, resursele naturale devin din ce în ce mai limitate, în timp ce nevoile noastre sunt în creștere, într-o lume din ce în ce mai populată și urbanizată. În prezent, șapte miliarde de oameni locuiesc pe Pământ

E o problemă că ne înmulțim? Posibil. Tocmai de aceea trebuie să fim mai creativi, mai responsabili și mai eficienți. Astăzi, recuperăm apa și deșeurile și economisim energia. Ceea ce unii aruncă poate deveni resursă pentru noi toți.

Pentru Veolia, o atenție sporită și un respect mai mare față de Pământ și de oamenii săi înseamnă modul în care acționează, în care își implementează diversitatea de meserii și modul în care își pune amprenta pentru a „Regenera Planeta”. Campania a fost lansată ieri la Stația de Epurare a Apelor Uzate a Capitalei, din Glina, județul Ilfov. Acestei acțiuni s-au alăturat și membrii Direcției 5. Scopul acestei Stații de Epurare este de a curăța apele uzate menajere, pluviale și cele industriale preepurate, provenite din aglomerația urbană.

Cogenerarea, soluție modernă

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar cel mai important este procesul de cogenerare, adică producerea concomitentă, cu aceeași instalație a energiei termice și electrice. Pentru a înțelege importanța acestui concept, trebuie menționat faptul că biogazul folosit în acest proces este un amestec de gaze rezultat din fermentarea anaerobă a materiilor organice, cum sunt deșeurile biodegradabile rezultate în urma epurării mecanice.

În prezent, utilizarea cogenerării în stațiile de epurare reprezintă o soluție modernă, larg aplicată, cu scopul de a arde biogazul și de a produce energie pentru echilibrarea balanței energetice.

„În domeniul apei avem foarte multe componente energetice: utilizăm energia pentru producerea apei potabile, pentru pomparea apei potabile, pentru asigurarea epurării apelor uzate. În aceste condiții, oameni de meserie din domeniul energiei pot să dea sfaturi, pot să vină cu idei care să ne ajute în perfecționare, pe care să le utilizăm în domeniul apei și să contribuim la conservarea resurselor naturale, așa cum ne angajăm în sloganul pe care l-am lansat: «Regenerăm Planeta»”, a declarat Epsică Chiru (foto), directorul general adjunct - Apa Nova.

FOTO: Epsică Chiru