La ce trebuie să fie atenți utilizatorii. Ce schimbări vor apărea în cadrul Meta

Meta. Sursa foto: Artapixel/ Pixabay

Ca parte a obligațiilor Meta în temeiul Legii privind piețele digitale din UE, compania trebuie să facă WhatsApp și Messenger interoperabile cu alte aplicații de mesagerie precum Apple Messages, Telegram, Signal și Google Messages. Meta a dezvăluit acum cum vor funcționa chat-urile cu terți pe WhatsApp și Messenger pentru utilizatorii din Europa.

Oricât de interesante ar părea aceste schimbări, ele sunt limitate la utilizatorii din UE. Nu este clar dacă compania intenționează să extindă disponibilitatea la nivel mondial. Teoretic, nu ar fi dificil odată ce tranziția europeană este completă.

Schimbări masive la Meta

Totuși, Meta nu câștigă nimic din această acțiune. Motivația de a implementa interoperabilitatea la nivel global nu există. De asemenea, mandatele din afara Europei care forțează compania să acționeze par puțin probabile. Un număr redus de state au abordat reglementarea UE.

În loc să impună o abordare unică, Meta va permite utilizatorilor să aleagă aplicațiile terțe pe care doresc să le integreze. Utilizatorii pot păstra chat-urile cu terți separate într-un folder dedicat sau pot combina totul într-o singură cutie de primire unificată. Fiecare aplicație va prezenta aceste preferințe în timpul configurării. Totuși, utilizatorii pot schimba vizualizările oricând.

Meta recunoaște că unii utilizatori pot avea nevoie de îndrumare. Datorită acestui lucru, a inclus un proces de onboarding care explică integrarea terților și permite utilizatorilor să comute aplicațiile externe pe care doresc să le permită. Odată activată pentru un anumit serviciu, Meta va trimite notificări prin push ori de câte ori apare o nouă compatibilitate.

Un pas greu pentru companie

Mai important, compania spune că va oferi caracteristici complete de mesagerie bogată în chat-urile terților, inclusiv reacții, răspunsuri directe, indicatori de tastare și chitanțe de citire din prima zi. Utilizatorii altor aplicații vor putea chiar să se alăture chat-urilor de grup în 2025. Apelurile vocale/video vor urma în 2027.

Nu este ușor să faci toate aceste platforme de mesagerie diferite să vorbească între ele. Un obstacol major este ca toată lumea să folosească același protocol de criptare. Astfel, se va menține securitatea datelor.  Soluția Meta este de a partaja accesul la protocolul Signal utilizat de WhatsApp.

Cu toate acestea, aplicațiile terțe ar trebui să integreze protocolul și să obțină aprobarea Meta privind implementarea, ceea ce este mai ușor de spus decât de făcut. În orice caz, este un pas obligatoriu subliniat în acordul oficial pe care Meta intenționează să îl facă semnat de furnizorii de servicii, notează techspot.com.