Un prieten bun mi-a spus odată, pe când ne făceam bagajele să plecăm în vacanţă în anul acela, încercând să-mi explice cumva entuziasmul de care era cuprins:

„Frăţi, în viaţa asta, un om are cel mult 40 de concedii adevărate. Că până pe la 15 – 16 ani mergi că părinţii unde te duc ei sau în tabără, unde trebuie să respecţi programul. Iar după 60 de ani, începi să consulţi broşurile alea cu crucea roşie pe ele, să vezi în care staţiune este nămolul cel mai bun sau ape minerale care te tratează de stomac şi de bilă. Aşa că-ţi rămân, concedii adevărate, în care să fii sănătos şi liber să te bucuri de toate, aproximativ 40. Sunt tare puţine. Şi de-aia nu-mi permit să ratez niciunul.”

Azi, de 2 mai, pe şoseaua care trece pe lângă şantierul de la Mangalia şi duce, prin 2 Mai şi Vama Veche către graniţa cu Bulgaria, rar trece o maşină. Nici pe trotoarul care leagă cele două loclităţi nu e nimeni. 2 Mai este pustiu. Vama este pustie şi ea. Fără de voie, am fost obligaţi să pierdem vacanţa asta. Şi pierdută rămâne. O scădem din cele care ne-au fost date în viaţa asta.

Mă uit pe net pe programul zilei. Astăzi, pe 2 mai, !”La stuf”, în Vamă, ar fi fost, începând cu orele 15, mare petrecere. Postrea de pe fb avea sub ea un singur comentariu: „Covid”!

 

 

PAGINA ANTERIOARA