L-a sfidat pe Ceauşescu, îl înfruntă pe Gigi Becali

L-a sfidat pe Ceauşescu, îl înfruntă pe Gigi Becali

Ioan Andone s-a înjurat la telefon cu patronul Stelei, iar latifundiarul l-a acuzat recent pe antrenor că şi-a luat "valiza mică" pe când era la CFR Cluj.

Evenimentele de pomină din primăvara anului 2008 fac valuri şi acum în fotbalul românesc. Meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj, scor 0-1, la finalul căruia "feroviarii" au câştigat primul lor titlu din istorie, s-a continuat la DNA, instituţie ai cărei procurori au făcut flagrant într-un local din Cluj şi au reţinut o valiză conţinând 1,7 milioane de euro. Suma era destinată jucătorilor de la "U", care ar fi trebuit să îi încurce pe cei de la CFR.

"Andone a fost dat afară de la CFR pentru că a luat «valiza mică» şi nu a dat-o mai departe. A păstrat-o. A fost chemat la DNA, iar când a început să vorbească tot ce ştia, l-au trimis acasă", a spus recent Gigi Becali, care a reclamat în repetate rânduri că procurorii au acţionat la comanda lui Arpad Paszkany şi a celorlalţi conducători de la CFR Cluj. Gigi Becali se plânge deseori că banii confiscaţi de DNA în mai 2008 nu i-au fost returnaţi nici până acum. Între timp, dosarul a ajuns în instanţă.

Gigi Becali este acuzat de două infracţiuni: dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi. Aflat în cantonament în Turcia, antrenorul dinamovist Ioan Andone a sărit ca ars când a aflat despre acuzele lui Gigi Becali, susţinând că stelistul aruncă "fumigene", supărat că nu şi-a recuperat banii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"S-a trezit din somn vorbind"

"Becali visează! S-a trezit din somn vorbind. N-a dormit bine, o fi avut coşmaruri, de a spus ceea ce a spus despre mine. N-am fost niciodată la DNA. Nici nu ştiu unde are sediul. Ştiu doar unde se află DNA Hunedoara, care este în oraşul meu natal, dar în viaţa mea n-am fost pe-acolo", ne-a declarat ieri "Fălcosul".

Adversitatea Ioan Andone-Gigi Becali este veche şi de proporţii. Cel care l-a sfidat pe Valentin Ceauşescu în 1989, la un meci Steaua - Dinamo, făcând semne obscene în direcţia fiului fostului dictator, l-a înfruntat la telefon pe Gigi Becali. Cei doi s-au înjurat vârtos şi chiar s-au ameninţat cu bătaia! "Ando" l-a avertizat pe latifundiar să-l evite atunci când îl vede, ca nu cumva să-l ia la pumni!

TRANSFER

Pantelis Kapetanos a ajuns la CFR Cluj

Campioana CFR a dat lovitura pe piaţa transferurilor, convingându-l ieri pe atacantul Pantelis Kapetanos să semneze un contract pe trei ani şi jumătate. Grecul a fost pierdut prosteşte de Steaua, care l-a lăsat să plece liber fiindcă avea un salariu prea mare: 240.000 de euro pe sezon.

Pierderea lui "Kape" este cea mai mare gafă managerială a conducătorilor din Ghencea din ultimii ani. Internaţionalul elen a marcat 32 de goluri în doi ani şi jumătate petrecuţi la Steaua. Nicolae Dică şi Ionuţ Rada sunt ceilalţi foşti stelişti ajunşi în Gruia în ultimii ani.